10:50 14.12.2018

Власник телеканалу "112 Україна" продав канал нардепу Козаку та вийшов із медіабізнесу в Україні

3 хв читати
Власник телеканалу "112 Україна" продав канал нардепу Козаку та вийшов із медіабізнесу в Україні

Власник швейцарської компанії Plirofories AG (володіла 100% телеканалів групи "112 Україна") Едуард Кац заявив про вихід із медіабізнесу в Україні та продаж телевізійного каналу.

"Причинами свого рішення Едуард Кац назвав комплексні проблеми із забезпеченням свободи слова, перешкоджання діяльності телеканалу з боку Верховної Ради та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також зайву політизацію інформаційного ринку, яка загрожує дотриманню журналістських стандартів у повсякденній роботі телеканалу", - йдеться в повідомленні на сайті "112 Україна".

"На жаль, нинішні політичні реалії в Україні не дають змоги забезпечити повноцінний розвиток каналу. Ми неодноразово зверталися до українських та європейських політиків... просили захистити канал і вимагали не допустити згортання свободи слова в Україні. Але відсутність гарантій того, що ситуація із забезпеченням свободи слова в Україні покращиться, призвела до мого рішення про вихід з медіабізнесу в Україні", - наводить слова Е.Каца прес-служба "112 Україна".

Водночас у держреєстрі фізичних та юридичних осіб-підприємців міститься інформація про те, що станом на сьогодні кінцевим бенефіціаром усіх шести телеканалів, що входять до групи "112 Україна", є член комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Тарас Козак ("Опозиційний блок").

"Безсумнівно, це велика відповідальність. Я впевнений, що ми зможемо закріпити лідерські позиції каналу в інформаційному сегменті й зробити його одним із кращих телеканалів України. Обіцяю забезпечити безперебійну роботу каналу, незважаючи на тиск з боку влади. І, звичайно, гарантую відсутність будь-якого втручання до редакційної політики", - наведено слова Т.Козака на сайті "112 Україна".

Раніше Т.Козак також купив телеканал NewsOne, щодо якого, як і щодо телеканалів групи "112 Україна", Верховна Рада зажадала від РНБО ввести санкції.

Т.Козак довгий час працював у податкових органах. У 2005-2010 рр. був заступником голови Державної митної служби. Із листопада 2010 року став депутатом Львівської обласної ради, а в 2014 році - народним депутатом Верховної Ради України VIII скликання (обирався до парламенту від "Опозиційного блоку").

Як повідомлялося, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада України підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять до структури власності телеканалів "112.Украіна" та NewsOne (проект №9157).

Телеканал "112 Україна" - інформаційно-аналітичний телеканал, який здійснює мовлення з листопада 2013 року. Канал доступний у пакетах найбільших кабельних операторів країни, транслюється через цифрову ефірну мережу DVB-T2 та через супутник AMOS-3. Мовлення каналу здійснюється 24 години на добу. Генеральний продюсер - Артем Марчевський. Генеральний директор телеканалу - Єгор Бенкендорф.

До складу телеканалу "112 Україна" входять шість мовників: ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ" і ТОВ "Партнер ТВ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА