14:56 17.12.2018

ЄС закликає Україну покращувати діловий та інвестклімат, а також зняти мораторій на експорт лісу-кругляку

1 хв читати
ЄС закликає Україну покращувати діловий та інвестклімат, а також зняти мораторій на експорт лісу-кругляку

Європейський Союз закликає Україну зняти мораторій на експорт необробленої деревини (ліс-кругляк), а також впровадити адміністративні та інституціональні реформи і забезпечити функціонування ефективної та прозорої адміністративної системи.

"ЄС закликав Україну продовжувати боротьбу з прихованими інтересами, щоб поліпшити діловий та інвестиційний клімат, а також невідкладно усунути торговельні подразники, зокрема мораторій на експорт необробленого лісу", - йдеться в заяві за підсумками засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбулося в понеділок у Брюсселі.

У заяві сторін підтверджується необхідність приділити особливу увагу ефективній та своєчасній імплементації положень зони вільної торгівлі, подальшому сприянню торгівлі та усуненню технічних торговельних бар'єрів, зокрема у сферах митних процедур, технічних регламентів, санітарних і фітосанітарних вимог, а також реформі системи безпечності харчових продуктів, системи державних закупівель і захисту прав інтелектуальної власності.

Українська сторона підтвердила свої зобов'язання щодо реформи системи технічного регулювання, зокрема потреби прискорити ухвалення секторального та горизонтального законодавства, в тому числі у сфері ринкового нагляду.

В ЄС нагадали, що Україна має виконати зобов'язання, передбачені в угоді про асоціацію та зону вільної торгівлі, включно з імплементацію відповідного законодавства ЄС у національне законодавство, впровадження адміністративних та інституціональних реформ і забезпечення функціонування ефективної та прозорої адміністративної системи, необхідні для початку переговорів щодо угоди про взаємне визнання оцінки відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА