15:33 17.12.2018

ЄІБ виділить EUR50 млн на транспортну інфраструктуру в Україні, EUR10 млн - на підтримку вищої освіти

2 хв читати
ЄІБ виділить EUR50 млн на транспортну інфраструктуру в Україні, EUR10 млн - на підтримку вищої освіти

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) погодив із українським урядом нику фінансових угод, зокрема, сторони підписали угоду про виділення кредиту в EUR50 млн на поліпшення транспортної інфраструктури та гранту на EUR10 млн - на підтримку системи вищої освіти, повідомляється в прес- релізі банку.

"Результатами підписаних сьогодні проектів буде створення швидкої і безпечнішою транспортної інфраструктури, кращих навчальних закладів і додаткових ресурсів у програмах вищої освіти", - цитує прес-служба віце-президента ЄІБ Вазіла Худака в понеділок.

Кредит в EUR50 млн буде спрямовано на транспортні проекти, зокрема, на підвищення рівня безпеки дорожнього руху, сполучення, управління і контролю за рухом.

На першому етапі проект сфокусується на інтелектуальних транспортних системах національних доріг, будівництві ділянки північного дорожнього об'їзду Тернополя уздовж розширеної мережі TEN-T (Транс'європейська транспортна мережа).

Також проект передбачає створення багаторівневих залізничних переїздів та підтримуватиме розвиток інвестицій між ЄС і Україною.

"ЄС виділив грант у розмірі EUR14 млн на реалізацію проекту - будівництва об'їзної дороги Тернополя і грант на EUR1,85 млн для підготовки і реалізації проекту. Обидва гранти надані Інвестиційної платформою сусідства (NIP)", - нагадує ЄІБ в повідомленні.

Як пояснюється в прес-релізі, відповідно до підписаної в понеділок угоди між Україною та ЄІБ, грант в EUR10 млн буде доступний з фонду E5P (Східноєвропейський партнерство з енергоефективності та навколишнього середовища).

"Грант допоможе фінансувати проект "Вища освіта України", що вже підтримує ЄІБ. Крім цього, банк погодив меморандум про взаєморозуміння з Міністерством освіти і науки для підготовки проекту, мета якого - створення провідних освітніх центрів у країні", - зазначається в релізі.

В ЄІБ зазначили, що раніше цей освітній проект вже отримав позику від банку в розмірі EUR120 млн і EUR30 млн - від Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

Кошти підуть на фінансування семи університетів у Чернігові, Харкові, Києві, Львові, Полтаві, Сумах та Вінниці для скорочення споживання енергії в будівлях.

Раніше Інвестиційний фонд сусідства також підтримав цей проект, надавши грант у розмірі EUR3 млн, зазначається в релізі.

Згідно з повідомленням, підписання цих угод відбулося в рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС у понеділок у Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА