22:03 17.12.2018

Франція введе податок для іноземних техногігантів з 2019 року, не чекаючи рішення ЄС

2 хв читати
Франція введе податок для іноземних техногігантів з 2019 року, не чекаючи рішення ЄС

Франція обкладе новим податком великі іноземні технологічні компанії, включаючи Google і Facebook, з початку 2019 року, не чекаючи рішення Євросоюзу з цього питання, пише The Financial Times.

Міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер повідомив журналістам у понеділок, що введення такого податку в країні з наступного року дозволить владі залучати близько 500 млн євро в рік.

На початку грудня Ле Мер заявив, що Франція діятиме сама при ухваленні рішення про новий податок для працюючих в країні міжнародних технологічних компаній, якщо загальноєвропейську угоду з цього питання не буде досягнуто до березня. Однак заходи, оголошені президентом Франції Еммануелем Макроном у відповідь на масові протести, зажадали від уряду додаткових витрат, що змусило його шукати нові джерела доходу.

Як повідомлялося, Макрон був змушений прийняти серйозні заходи, щоб послабити напруженість у країні, якою прокотилася хвиля протестних акцій так званих "жовтих жилетів". Французький президент оголосив про те, що мінімальний розмір заробітної плати в країні з наступного року буде збільшено на 100 євро. Серед інших заходів - відмова від підвищення ставки відрахувань до фонду соціального страхування для пенсіонерів. Крім того, з наступного року робота в понаднормові години буде оплачуватися без стягування податків, оголосив Макрон.

Раніше влада Франції вже пішла на поступки "жовтим жилетам", відмовившись від підвищення податку на пальне.

Міністр з питань бюджету Франції Жеральд Дарманен оцінив бюджетні витрати, пов'язані з оголошеними заходами, в 10 млрд євро. За його оцінками, дефіцит бюджету Франції в 2019 році може досягти 3,4% ВВП.

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп заявив в інтерв'ю виданню Les Echos, що дефіцит бюджету країни в наступному році складе близько 3,2% ВВП у зв'язку з планованим скороченням витрат усюди, де це можливо. За його оцінками, заходи скорочення витрат дозволять владі заощадити близько 4 млрд євро.

Він також повідомив, що уряд Франції відкладе на рік заплановане на 2019 рік зниження податку на прибуток для більшості великих компаній. Корпоративний податок буде знижений до 31% з 33% лише для компаній з річною виручкою менше 250 млн євро, повідомив Філіп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА