16:09 18.12.2018

Roshen виділить 160,4 млн грн на другий етап реконструкції київської фабрики

2 хв читати
Roshen виділить 160,4 млн грн на другий етап реконструкції київської фабрики

Корпорація Roshen виділить 160,4 млн грн на другий етап реконструкції київської кондитерської фабрики "Рошен", повідомило ПАТ "Київська кондитерська фабрика "Рошен" e системі розкриття інформації НКЦGФР.

За інформацією підприємства, кошти будуть використані на благоустрій та озеленення території з облаштуванням фонтану на території кондитерської фабрики на пр.Науки, 1 e Голосіївському районі столиці. Генпідрядником робіт виступає ТОВ "Європейські технології будівництва".

Як повідомлялося, "Рошен" у 2018 році заявив про інвестування 90 млн грн у створення громадського простору на території фабрики. Умовна назва проекту реконструкції - "Рошен Плаза".

За інформацією компанії, фабрика не припиняє свого існування, але потужності її зменшені. На території фабрики залишиться частина виробничих приміщень, в одному з корпусів буде офіс компанії, а також об'єкти громадського призначення.

Перший етап благоустрою фабрики передбачає демонстраційний центр з лінією виробництва шоколаду, благоустрій площі та відкриття безкоштовного сезонного катка площею понад 2 тис. кв. м. Другий етап маэ завершитися в 2019 році, він передбачає установку динамічного фонтану і створення технічного комплексу для відео-проекції і світло-музичного шоу. Роботи із реконструкції, імовірно, завершать до 2020 року.

Корпорація "Рошен" входить до топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів в світі. До її складу входять Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики і Вінницький молочний завод (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина). Виробничу діяльність Липецької фабрики (РФ) було зупинено з 1 квітня 2017 року.

Мережа фірмових магазин Roshen в Україні налічує 50 магазинів в п'яти регіонах України. Перший відкрився в 2009 році в Києві. Корпорація щороку відкриває в середньому 5-6 фірмових магазинів.

Згідно з підписаним П.Порошенком у січні 2016 року договором, він передав свою 85-відсоткову частку в корпорації до незалежного сліпого трасту (blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель трасту має також чотирирічну довіреність на переговори про продаж активів. Президенту корпорації Roshen В'ячеславу Москалевському належить 13% через інвестфонд "Кондітерінвест", ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

Відповідно до звітів Київської кондитерської фабрики "Рошен", її виторг із 2013 року до 2016 року скоротився в 2,1 рази - до 232,31 млн грн, а чистий прибуток - у 4,1 рази - до 3,92 млн грн, зокрема в 2016 році скорочення цих показників становило відповідно 7,3% і 2,8 рази. Середня кількість працівників за чотири роки скоротилася вдвічі - до 846 чоловік, хоча в 2016 році було зафіксовано зростання персоналу на 11,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА