09:45 19.12.2018

Кабмін схвалив реструктуризацію боргу "Київтеплоенерго" перед НАК "Нафтогаз України"

2 хв читати
Кабмін схвалив реструктуризацію боргу "Київтеплоенерго" перед НАК "Нафтогаз України"

Боргові зобов'язання з оплати природного газу комунального підприємства "Київтеплоенерго" перед НАК "Нафтогаз України", отримані ним від "Київенерго" під час передання столичного теплогосподарства, підлягають реструктуризації шляхом розстрочення на 60 місяців рівними частинами з 1 числа місяця, в якому буде укладено відповідний договір із НАК.

Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні у вівторок за пропозицією мера Києва Віталія Кличка.

Згідно з документами, поданими на засідання уряду разом із проектом постанови, що є у розпорядженні агентства, йдеться про 2,208 млрд грн.

У постанові зазначається, що можливе дострокове погашення цих зобов'язань. На них не нараховується неустойка та відсотки за винятком повного або часткового нездійснення платежів за договором про реструктуризацію.

"Нафтогаз", згідно з ухваленим документом, у разі повного або часткового нездійснення платежів на суму, що дорівнює сумі платежів за три місяці, може розірвати договір про реструктуризацію в односторонньому порядку та вимагати дострокового погашення боргу й нарахування неустойки та відсотків.

Водночас Кабмін зобов'язав "Нафтогаз", на який покладено спецзобов’язання, укладати з "Київтеплоенерго" договори з постачання газу за встановленою урядом ціною та видавати йому відповідні номінації за умови укладення договору про реструктуризацію та її належного виконання.

Як повідомлялося, після суперечок, що тривали кілька місяців, "Київтеплоенерго", "Нафтогаз" і "Київенерго" 9 жовтня цього року уклали мирову угоду, в якій "Київтеплоенерго" визнало себе правонаступником за борговими зобов'язаннями "Київенерго" перед "Нафтогазом" у розмірі майже 2, 4 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА