15:50 19.12.2018

Майже 7 млрд грн планується спрямувати на розвиток транспортної інфраструктури Києва в 2019 році - Кличко

2 хв читати
Майже 7 млрд грн планується спрямувати на розвиток транспортної інфраструктури Києва в 2019 році - Кличко

Влада Києва в 2019 році продовжить покращувати транспортну інфраструктуру столиці, для чого передбачила фінансування на повну реконструкцію фунікулера, будівництво станцій метро на Виноградар і добудову Подільсько-Воскресенського мосту, повідомив міський голова Віталій Кличко.

"Доходи бюджету заплановані у розмірі понад 57 млрд грн. Ми продовжимо глобальний ремонт доріг, оновлення інфраструктури, реконструкцію дитсадків і шкіл, відновлення київських парків, скверів, туристичних об'єктів і публічних просторів столиці", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

За словами мера, на розвиток транспортної інфраструктури Києва в 2019 р. планується спрямувати 6,9 млрд грн.

"Зокрема, це і фінансування будівництва станцій метро на Виноградар, і кошти на добудову Подільсько-Воскресенського мосту. Плануємо повну реконструкцію Київського фунікулера", - розповів В.Кличко.

Він також зазначив, що саме на 2019 рік припадає активна фаза реконструкції Шулявського шляхопроводу.

Мер розповів, що в Києві наступного року з'являться нові туристичні об'єкти. "Ми вже почали будувати міст, який з'єднає Володимирську гірку з Аркою дружби народів. Плануємо відкрити його наприкінці весни. Він стане ключовою частиною великого туристичного маршруту історичними місцями центру столиці", - зазначив В.Кличко.

При цьому він додав, що у рамках облаштування туристичного маршруту буде також оновлено Пейзажну алею, Алею художників, історичні фонтани столиці.

Міський голова також повідомив, що в 2019 році триватиме реконструкція і столичного зоопарку. Уже навесні буде відкрито після оновлення три озера поряд із входом на територію зоопарку і будівлю для зимівлі птахів, а протягом року - новий вхід, приматник та один із найбільших у Києві акваріумів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА