19:53 20.12.2018

Україна зобов'язалася до березня-2019 запровадити трирівневу систему звітності за визначенням FATF

1 хв читати
Україна зобов'язалася до березня-2019 запровадити трирівневу систему звітності за визначенням FATF

Україна до березня 2019 року зобов'язалася запровадити трирівневу систему звітності за визначенням Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), зокрема запровадити звіти про підозрілі операції, про касові операції та міжнародні перекази вище визначеного порогу та обов'язкову звітність про операції, пов'язані з юрисдикціями високого ризику або політично значимими особами (ПЗО).

Намір запровадити відповідні зміни до законодавства міститься в меморандумі про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ), текст якого є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, Україна зобов'язалася впровадити пропорційні та попереджувальні санкцій НБУ в разі порушення вимог законодавства щодо протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, а також порушення норми про достовірність і відкритість інформації про бенефіціарних власників.

Для цього Державна служба фінансового моніторингу продовжить публікувати щоквартальну статистичну інформацію, яку вона передає до НАБУ, йдеться в меморандумі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА