20:40 20.12.2018

Україна продовжила на 3 міс. антидемпінгове розслідування імпорту ламп розжарювання з Білорусі

2 хв читати
Україна продовжила на 3 міс. антидемпінгове розслідування імпорту ламп розжарювання з Білорусі

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) продовжила антидемпінгове розслідування відносно імпорту в Україну електричних ламп розжарювання загального призначення походженням з Білорусі на 3 міс. - до 15 міс.

Відповідно до публікації в газеті "Урядовий кур'єр" у четвер, з цією ініціативою до комісії звернулося Мінекономрозвитку, якому було доручено розслідування.

Як повідомлялося, МКМТ рішенням від 28 грудня минулого року, яке вступило в силу наступного дня, порушило антидемпінгове розслідування щодо імпорту ламп з Білорусі з ініціативи найбільшого українського виробника електроламп ПрАТ "Львівський електроламповий завод "Іскра".

Заявник, зокрема, зазначав, що в період другого кварталу 2016- го - перший квартал 2017 року порівняно з 2014 роком частка імпорту з Білорусі щодо виробництва "Іскри" виросла на 113%, тоді як обсяги виробництва заявника скоротилися на 45 %, а виробничі потужності - на 15%.

Крім того, на внутрішньому ринку обсяги продажів заявника впали на 22%, ціна продажу знизилася на 24%, а дохід від реалізації зменшився на 40%.

Розслідування було порушено стосовно електричних ламп розжарювання загального призначення потужністю не більше 200 Вт і напругою понад 100 В, які можуть класифікуватися згідно з УКТЗЕД за кодом 8539 22 90 10, походженням з Білорусі.

Раніше повідомлялося, що в жовтні 2013 року МКМТ продовжила на новий п'ятирічний термін дію 74,63%-го антидемпінгового мита щодо імпорту ламп розжарювання загального призначення з Китаю, а восени цього року вирішила провести їх перегляд, продовживши дію мита на цей час.

Крім того в липні 2015 року МКМТ ввела остаточне антидемпінгове 25,73% мито на ввезення електроламп з Киргизії терміном на п'ять років. Ініціатором введення мит також виступала "Іскра".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА