09:53 21.12.2018

Україна порушила антидемпінгове розслідування імпорту підшипників із Казахстану

2 хв читати
Україна порушила антидемпінгове розслідування імпорту підшипників із Казахстану

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну підшипників кочення роликових радіальних із короткими циліндричними роликами походженням із Республіки Казахстан.

Згідно з повідомленням у газеті "Урядовий кур'єр" у четвер, рішення комісії від 14 грудня 2018 року про порушення розслідування набуває чинності з моменту його опублікування.

В інформації МКМТ наголошується, що імпорт в Україну зазначеної продукції міг здійснюватися за демпінговими цінами в таких обсягах і на таких умовах, які могли завдати збитків національному товаровиробнику.

У повідомленні зазначено, що ініціатором розслідування є ПрАТ "Харківський підшипниковий завод" (ХПЗ). За його даними, за період дослідження (2015-2017 рр.) відбулося зростання обсягів імпорту в 5,5 раза, а щодо споживання і виробництва - відповідно в 4,8 раза та 7,1 раза. При цьому частка ХПЗ у споживанні скоротилася більш ніж удвічі.

Під розслідування потрапили підшипники за кодом УКТЗЕД 8482 50 00 00.

Проведення антидемпінгового розслідування доручено Мінекономрозвитку, реєстрація зацікавлених сторін здійснюється в 30-денний термін.

Згідно з даними Держстату, за десять місяців 2018 року імпорт підшипників за зазначеним кодом із Казахстану становив 1,69 млн штук на $4,77 млн, тоді як експорт до цієї країни - 4,46 тис. штук на $27,9 тис.

Загалом Україна імпортувала таких підшипників за зазначений період на $17,22 млн, а експортувала - на $5,52 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА