14:12 21.12.2018

"Укрзалізниця" планує замінити запчастини російського виробництва українськими

2 хв читати
"Укрзалізниця" планує замінити запчастини російського виробництва українськими

АТ "Укрзалізниця" представила потенційним українським виробникам каталог із переліком і номенклатурою запчастин, які потребують заміни.

Як повідомляється на сайті перевізника, завдяки імпортозаміщенню запасних частин, які використовуються в залізничній галузі, економіка України у 2019 році може отримати близько 1,6 млрд грн і 8 тис. додаткових робочих місць.

"Укрзалізниця" має гостру потребу в заміщенні запчастин. Насамперед виробництва РФ. Тому ми виходимо з пропозицією до національних виробників - створити альтернативу продукції країни-агресора. Як приклад: у 2019 році компанії необхідно 230 позицій таких запчастин - це 575 тис. од. і 1,6 млрд грн для української економіки", - наводяться в повідомленні слова в. о. керівника "Укрзалізниці" Євгена Кравцова.

Наразі "Укрзалізниця" проводить переговори з майданчиком державних електронних торгів "ProZorro.Продажі" про надання їй можливості укладати рамкові договори з постачальниками терміном на 3 роки.

"Для вітчизняних підприємств це краще, ніж разові замовлення. Тоді власники будуть зацікавлені інвестувати в розвиток своїх виробничих баз і розуміти обсяг продукції на довгостроковий період", - вважає Є.Кравцов.

Крім цього, наступного року "Укрзалізниця" готова додатково інвестувати 13,5 млрд грн до рівня інвестицій 2018 року. А це - 8,1 млрд грн у капвкладення і 5,4 млрд грн - у поточні ремонти.

"У 90% випадків ці кошти підуть національному виробнику. Наша мета - зменшити вартість придбання продукції та зробити її доступною, адже багато виробничих баз після розпаду СРСР залишилися за кордоном", - наголосив Є.Кравцов.

На думку керівника "Укрзалізниці", програма імпортозаміщення розширить можливості національних виробників, а дерегуляція вагонної складової залізничного тарифу стимулюватиме суміжні галузі економіки до розвитку.

Каталог із переліком і номенклатурою продукції, яка потребує заміщення, розміщений на сайті "Укрзалізниці" й містить: 32 найменування запчастин до тепловозів серії 2ТЕ116, 2М62 та 2ТЕ10; 23 найменування запчастин до гідропередачі; 3 найменування запчастин до електропоїздів серії ЕР; 152 найменування запчастин до швидкостеміра; 2 найменування гумотехнічних виробів до рухомого складу; 6 найменувань запчастин до компресорів; одну запчастину до колійних машин; 118 найменувань запчастин до автогальмівного обладнання і 4 типи матеріалів.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" за підсумками 2018 року планує виконати капремонт понад 100 пасажирських вагонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА