20:41 21.12.2018

Китай пообіцяв збільшити стимулювання економіки в 2019 році

2 хв читати
Китай пообіцяв збільшити стимулювання економіки в 2019 році

Китайська влада підтвердила намір збільшити обсяги грошово-кредитного і податково-бюджетного стимулювання в 2019 році.

Згідно із заявою за підсумками Центральної наради з економічної роботи, що завершилася в п'ятницю, в наступному році буде реалізовано істотне зниження податків. У грошово-кредитній політиці планується зберегти належний баланс між жорсткістю і пом'якшенням, відзначається в документі.

Крім того, Пекін збирається продовжити відкриття внутрішніх ринків і домогтися торгової угоди з США.

Учасники наради звернули увагу на необхідність поглибити реформи в сфері державного майна, держпідприємств, податків і фінансів, управління земельними ресурсами. Вони також говорили про створення сприятливого середовища для справедливої конкуренції та сприяння прискореному розвитку середнього і малого бізнесу.

Центральна нарада з економічної роботи - щорічне засідання, в якому беруть участь представники Центрального комітету Комуністичної партії Китаю і Державної ради. На ньому виробляються основи економічної політики, а також програма для фінансового і банківського секторів на наступний календарний рік. Теми і основні посилання формулює постійний комітет політбюро китайської Компартії.

Незважаючи на ослаблення зростання китайської економіки, другої за величиною в світі, Пекін поки утримувався від повномасштабних стимулів, щоб не ставити під загрозу курс юаня і зусилля, спрямовані на зменшення держборгу.

На нараді голова КНР Сі Цзіньпін виступив із важливою промовою, в якій підбив підсумки економічної роботи за 2018 рік, проаналізував поточну економічну ситуацію і запланував економічну роботу на 2019 рік, зазначає "Сінгхуа". Прем'єр Держради КНР Лі Кецян у своєму виступі оприлюднив конкретний план економічної роботи на майбутній рік.

На думку учасників наради, в 2018 році "партія і країна ... добре впоралися з цілями макрорегулювання, просували структурну реформу в сфері пропозиції, належним чином реагували на торгово-економічні тертя між Китаєм і США". Також зазначалося, що життя китайців поліпшується, зберігається поступальний здоровий розвиток економіки і стабільність ситуації в суспільстві.

Однак відзначалася і необхідність усвідомлювати наявність ризиків і побоювань, а також складне і суворе зовнішнє середовище і тренди в економіці країни, які спадають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА