19:14 22.12.2018

Мінінфраструктури затвердило політику власності АМПУ

2 хв читати
Мінінфраструктури затвердило політику власності АМПУ

Політика приватності державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) відзначає необхідність подальшої корпоратизації адміністрації морпортів шляхом перетворення в акціонерне товариство, 100% акцій якого належатиме державі.

Документ визначає цілі діяльності підприємства, принципи та механізми управління, а також окреслює очікувані результати діяльності АМПУ в середньостроковій перспективі.

"Політика власності визначає цілі та пріоритети, згідно з якими держава володіє підприємством. Зокрема, підвищення конкурентоспроможності морських портів України в Чорноморсько-Азовському басейні", - наводяться слова керівника АМПУ Райвіса Вецкаганса в повідомленні на сайті адміністрації.

Політика власності чітко визначає ключові цілі діяльності ДП "АМПУ", поділяючи їх на комерційні (надання послуг суднам, а також спеціалізованих послуг у морських портах) та некомерційні - утримання, ефективна та безпечна експлуатація та розвиток об’єктів портової інфраструктури, організація та гарантування безпеки мореплавства, забезпечення дотримання законодавства про охорону навколишнього природного середовища, підтримання оголошених глибин, розроблення та виконання планів розвитку морських портів, навігаційне забезпечення на внутрішніх водних шляхах тощо.

Крім цього, в політиці власності зафіксовано основні засади, згідно з якими має здійснюватися управління підприємством, зокрема принцип розмежування функцій держави як власника і як регулятора: держава здійснює контроль і регулювання, проте не втручається в операційну діяльність суб'єкта господарювання.

Політику приватності АМПУ сформовано на основі розроблених Міністерством економічного розвитку і торгівлі "Основних засад упровадження політики власності щодо суб’єктів господарювання державного сектора економіки", затверджених Кабінетом Міністрів у жовтні 2018 року.

Адміністрація морських портів України - державне підприємство, яке здійснює нагляд за функціонуванням 13 морських портів на території України. Підприємство було засноване у 2013 році, володіє стратегічними об'єктами портової інфраструктури, до яких належать акваторії морських портів, гідротехнічні споруди, причали й інфраструктура загального користування, така як під'їзні дороги та інженерні мережі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА