15:10 26.12.2018

"Укроборонпром" у 2018 році передав ЗСУ понад 2500 одиниць високоточного озброєння

2 хв читати
"Укроборонпром" у 2018 році передав ЗСУ понад 2500 одиниць високоточного озброєння

 Підприємства кластера високоточного озброєння та боєприпасів держконцерну "Укроборонпром" у рамках виконання держоборонзамовлення (ДОЗ) 2018 року забезпечили постачання армії понад 2500 одиниць високоточного озброєння, повідомила в середу прес-служба держконцерну.

Як зазначають у держконцерні, одним із ключових пріоритетів роботи кластера в 2018 році було забезпечення ЗСУ високоточним протитанковим озброєнням. За цей час армії поставлено кілька сотень ПТРК "Стугна-П" калібру 152 мм дальністю 5 км, "Корсар" (107/2,5) і "Бар'єр" (130/5 км), що не поступаються за своїми характеристиками зарубіжним аналогам, а також тисячі ракет розробки та виробництва ДККБ "Луч" - провідного підприємства кластера.

Водночас, акцентують в "Укроборонпромі", одним з основних пріоритетів роботи підприємств кластера, і насамперед ДККБ "Луч", у 2018 році стала також підготовка серійного виробництва нових зразків високоточного озброєння. Передусім це проект нової ракетної системи залпового вогню (РСЗО) "Вільха" із 300-мм керованою ракетою дальністю до 120 км, а також проект протикорабельної крилатої ракети (ПКР) "Нептун" дальністю до 300 км. За даними розробника, поставки серійних РСЗО "Вільха", прийнятої на озброєння ЗСУ в жовтні, намічені на середину 2019 року.

Держпрограму створення ПКР "Нептун" дальністю до 300 км віднесено до ключових пріоритетів національного ОПК. Першим етапом держпрограми, що реалізовується у рамках внутрішньоукраїнської оборонної промкооперації, є створення наземного протикорабельного комплексу, в подальшому планується адаптація ПКР під корабельну та авіаційну версії. За даними розробника, держвипробування берегового протикорабельного комплексу з КР "Нептун" намічені на перше півріччя 2019 року.

Відповідно до ухваленого Верховною Радою в червні 2011 року закону України, "Укроборонпром", до складу якого на сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укрспецекспорт" та її дочірні підприємства, забезпечує спільно з урядом управління об'єктами держвласності в ОПК.

У 2016 році "Укроборонпром" озвучив плани щодо переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани щодо реформування ОПК. Основними напрямами реформи розглядаються: корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій.

За даними держконцерну, на сьогодні в держконцерні вже створено: кластер авіабудування та авіаремонту; кластер бронетанкової техніки; кластер високоточної зброї та боєприпасів; кластер радіолокації, радіозв'язку та спеціального приладобудування; кластер суднобудування та морської техніки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА