12:59 27.12.2018

Постачанням е/е в Києві із січня займатимуться 32 компанії

2 хв читати
Постачанням е/е в Києві із січня займатимуться 32 компанії

Послуги з постачання електричної енергії з моменту переходу на ринок е/е - з 1 січня в Києві здійснюватимуть 32 компанії, повідомив керівник департаменту маркетингу та продажів "ДТЕК Мережі" Євген Бушма під час брифінгу в середу.

Коментуючи перехід до ринку, він наголосив, що заборгованості споживачів, що накопичилися перед обленерго до запуску ринку, з 1 січня необхідно буде погашати перед організацією, яка з нового року здійснюватиме лише розподіл е/е.

"Правила роздрібного ринку дають абсолютно законне право розподільникам (оскільки борги залишаються на них) відключати за борги старої моделі. Тому я звертаю увагу: заборгованості, які будуть утворені за 2018 рік, обов'язково потрібно буде оплатити попереднім постачальникам", - сказав він.

ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

"ДТЕК Мережі" - операційний холдинг, створений у 2018 році з метою підготовки ДТЕК до роботи в умовах нового конкурентного ринку електроенергії, що відповідає європейським стандартам. Постачання е/е в Києві з моменту запуску ринку е/е здійснюватиме компанія "Київські енергетичні послуги" (ДТЕК), яка, зокрема, виконує функції постачальника універсальних послуг. У свою чергу оператором системи розподілу е/е в столиці буде "ДТЕК Київські електромережі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА