15:59 27.12.2018

Київ отримає від міжнародних донорів $100 млн на модернізацію теплоенергетичного комплексу

2 хв читати
Київ отримає від міжнародних донорів $100 млн на модернізацію теплоенергетичного комплексу

Міський голова Києва Віталій Кличко, КП "Київтеплоенерго" і міжнародні партнери - USAID, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) та IFC - підписали Меморандум про розвиток теплоенергетичного комплексу (ПЕК), у рамках якого Київ отримає $100 млн.

Як повідомила прес-служба КМДА в четвер, документ передбачає міжнародну співпрацю з модернізації та розвитку ПЕК столиці.

Згідно з повідомленням, у рамках меморандуму планується напрацювати проміжний фінансовий пакет - $100 млн, який забезпечить першочергові роботи з модернізації.

"Київ закладає фундамент міжнародного співробітництва в модернізації та розвитку теплоенергетичного комплексу міста. Ми формуємо план перетворення "Київтеплоенерго" на компанію європейського рівня, яка надаватиме послуги високої якості", - наведено в повідомленні слова міського голови В.Кличка.

Він наголосив, що місто готове до подолання можливих ризиків і перешкод, враховуючи недосконалість чинного законодавства та складну ситуацію у сфері теплоенергетики країни.

Директор офісу економічного зростання USAID Фархад Гауссі зазначив, що США активно підтримують створення належного рівня енергобезпеки Києва.

"Ми активно співпрацюємо з українською столицею. Для міста буде дуже непросто здійснити модернізацію теплоенергетичного комплексу. Але завдяки команді, що ви зібрали, нам вдасться його трансформувати", - додав він.

Як повідомлялося, у рамках меморандуму планується також оптимізувати організаційну та управлінську структури "Київтеплоенерго", а також створити наглядову раду, яка забезпечить прозорість діяльності підприємства та підготує його до залучення приватних інвестицій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА