16:13 27.12.2018

Кабмін створив робгрупу з реформи ДФС, затвердив концепцію реформи

2 хв читати
Кабмін створив робгрупу з реформи ДФС, затвердив концепцію реформи

Кабінет Міністрів створив міжвідомчу робочу групу з питань реформи Державної фіскальної служби (ДФС) і затвердив концепцію її реформування.

Відповідні рішення уряд ухвалив на засіданні в четвер без обговорення.

Як зазначається в проекті постанови, якою володіє агентство "Інтерфакс-Україна", склад робгрупи, який затвердить Мінфін, не має перевищувати 50 учасників.

Як свідчать супровідні матеріали до проекту постанови, які також має агентство, робгрупу очолить міністр фінансів. Також до неї мають увійти в. о. голови ДФС Олександр Власов, міністр Кабміну Олександр Саєнко, голова Нацагентства з питань держслужби Костянтин Ващенко, перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов, перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова (за згодою), а також заступник голови Адміністрації президента (за згодою).

Учасниками робгрупи стануть також члени міжнародних та громадських організацій, народні депутати, експерти.

Робгрупа має проаналізувати пропозиції щодо реформування державної податкової та митної служб, подати напрацьовані рекомендації на розгляд Кабміну.

Згідно з концепцією реформи ДФС, текст якої має також має агентство, планується, зокрема, поділ сервісної та правоохоронної функції Державної податкової служби, розробка мобільних додатків для спрощення доступу платника податків до онлайн-сервісів служби.

Крім цього, Мінфін має намір розробити модель роботи з податковим боргом, щоб мати можливість зосередитися на "пріоритетних" боржниках із великим боргом і високими шансами його повернення.

Що стосується митного спрямування, концепція передбачає введення інституту авторизованого економічного оператора, розвиток і розширення функціоналу сервісу "єдине вікно".

Як зазначила міністр фінансів Оксана Маракрова в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", конкурси на голів Державної податкової та Державної митної служб Кабмін має намір оголосити в січні 2019 року.

Як повідомлялося, Кабмін 18 грудня 2018 року ухвалив рішення про реорганізацію ДФС шляхом поділу на Державну податкову та Державну митну служби як окремі центральні органи виконавчої влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА