13:10 28.12.2018

Кабмін вивчає можливість скасування лімітів розміру пенсій для платників високих сум за ЄСВ - Гройсман

2 хв читати
Кабмін вивчає можливість скасування лімітів розміру пенсій для платників високих сум за ЄСВ - Гройсман

 Кабінет Міністрів розглядає можливість скасування лімітів розміру пенсій для платників високих сум за єдиним соціальним внеском (ЄСВ), повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Можливо, для тих, хто сплачуватиме високі внески з ЄСВ, зняти обмеження із виплати пенсій. Якщо ти більше платив - ти отримуєш більше пенсії. І це дуже добре сприймалося в бізнес-середовищі", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

В.Гройсман зазначив, що уряд готовий на компроміси щодо розробленого Міністерством соціальної політики законопроекту, який пропонує скасувати верхню межу нарахування ЄСВ і ввести регресивну шкалу його нарахування.

"Я розмовляв з бізнес-асоціаціями щодо цієї ідеї Мінсоцполітики і закликав їх сісти і подивитися, що потрібно збалансувати в цьому законі, щоб "білий" бізнес було захищено, а "сірий" виходив з тіні. І вони сказали, що це нормальний підхід, що готові до обговорення пропозицій, і ми працюємо над цим", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що наявний верхній ліміт на нарахування ЄСВ призводить до схем ухилення, коли переважна більшість працівників отримує мінімальну або наближену до мінімальної зарплату, а у директора зарплата - в кілька мільйонів, які потім виплачуються працівникам у конвертах.

Відповідаючи на запитання про терміни впровадження накопичувальної пенсійної системи, В.Гройсман сказав, що такий законопроект вже напрацьований, його обговорюють.

"Такий законопроект є, йдуть дискусії. Поки що об'єднання депутатських голосів, щоб було прийнято потрібне рішення, не бачу. Хоча я розумію: накопичувальний рівень має з'явитися, але тоді, коду це буде дійсно гарантовано для тих, хто буде накопичувати", - пояснив він.

Як повідомлялося з посиланням на текст Меморандуму про економічну та фінансову політику, Україна на період дії програми stand-by співпраці з Міжнародним валютним фондом призупинить введення другого (накопичувального) рівня пенсійної системи. При цьому Україна взяла на себе зобов'язання на початку 2019 року зняти обмеження з бази нарахування ЄСВ.


Повний текст інтерв'ю В.ГРОЙСМАН оприлюднено в новинній стрічці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА