14:45 28.12.2018

Київ розробляє інвестплан для залучення $100 млн на модернізацію ТЕК

2 хв читати
Київ розробляє інвестплан для залучення $100 млн на модернізацію ТЕК

Київ спільно з USAID, Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) та IFC розробляє інвестиційний план для залучення $100 млн на проект модернізації теплоенергетичного комплексу (ТЕК) у рамках підписаного раніше меморандуму, повідомила прес-служба КМДА в п'ятницю.

"Сподіваємося, що у найближчі два-три місяці партнери зможуть визначитися з першочерговим інвестиційним планом: визначать найбільш вразливі місця, що дадуть найбільшу ефективність з точки зору вкладених інвестицій. У 2019-му плануємо підписати першу кредитну угоду", - наводить прес-служба слова заступника директора представництва ЄБРР в Україні Марини Петров.

За її словами, партнери планують реалізувати два проекти: перший - щодо залучення $100 млн на першочергове оновлення ТЕК, другий - довгострокова глобальна програма з комплексної модернізації системи. "Після відпрацювання плану розвитку компанії (КП "Київтеплоенерго" - ІФ) обговорюватиметься питання довгострокового партнерства", - додала вона.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв також зазначив, що для модернізації ТЕК столиці потрібні інвестиції у розмірі $1 млрд. "Місто планує системно просуватись у напрямку їх залучення", - наголосив він.

Як повідомлялося, міський голова Києва Віталій Кличко, КП "Київтеплоенерго" та міжнародні партнери - USAID, ЄБРР та IFC - підписали меморандум про розвиток теплоенергетичного комплексу. Документ передбачає міжнародну співпрацю з модернізації та розвитку ТЕК столиці.

У рамках документа планується оптимізувати організаційну та управлінську структури "Київтеплоенерго", а також створити наглядову раду, яка забезпечить прозорість діяльності компанії та підготує її до залучення приватних інвестицій.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА