13:20 29.12.2018

Електроенергія для МЗК багатоквартирних будинків тарифікується за цінами для непобутових споживачів – "ДТЕК Київські електромережі"

2 хв читати
Електроенергія для МЗК багатоквартирних будинків тарифікується за цінами для непобутових споживачів – "ДТЕК Київські електромережі"

Використання електроенергії для непобутових приміщень і місць загального користування (МЗК) багатоквартирних будинків тарифікується за цінами, встановленими для постачання е/е малим непобутовим споживачам постачальниками універсальної послуги (ПУП).

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ПАТ "ДТЕК Київські електричні мережі", зазначивши, що зазначена тарифікація буде застосовуватися за умови, що договірна дозволена потужність приєднаних електроустановок не перевищує 150 кВт. У разі перевищення цього показника оплата здійснюється за нерегульованим тарифом.

У компанії додали, що за спожиту квартирами е/е об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) розраховуються за тарифами, встановленими для населення.

Як повідомлялося, ОСББ змушені укладати договори на постачання електроенергії для обслуговування МЗК за цінами, що застосовуються до комерційних споживачів другого класу, а не населення. У результаті ціна е/е для ОСББ на МЗК з 1 січня 2019 року зростає з 1,4 грн до 2,32 грн за кВт-год (без ПДВ).

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) постановою №2010 від 21 грудня 2018 року, скасувала примітку, згідно з якою тарифи на е/е для технічних цілей в багатоквартирних будинках та гуртожитках були на рівні тарифів для населення.

Деякі керівники ОСББ не згодні з такими змінами, вважаючи, що е/е, яка використовується в МЗК багатоквартирних будинків, має тарифікуватися за встановленими для населення цінами. Однак НКРЕКП наразі не надала будь-яких роз'яснень щодо цього питання.

Стаття 22 закону "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" передбачає, зокрема, що вся е/е такими споживачами оплачується за встановленою ціною для населення.

Закон "Про ринок електроенергії" до побутових споживачів відносить, зокрема, колективних побутових споживачів, які розраховуються за показниками загального лічильника за е/е, спожиту для власних побутових потреб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА