17:08 03.01.2019

Бюджетні установи і споживачі з потужністю до 150 кВт мають право отримувати універсальну послугу з постачання е/е до кінця 2020 року - роз'яснення НКРЕКП

2 хв читати
Бюджетні установи і споживачі з потужністю до 150 кВт мають право отримувати універсальну послугу з постачання е/е до кінця 2020 року - роз'яснення НКРЕКП

Право на отримання універсальної послуги на постачання електроенергії з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2020 року (протягом двох років) мають, окрім побутових і малих непобутових споживачів, також бюджетні установи та споживачі з приєднаною потужністю електроустановок до 150 кВт (для кожного майданчика, обладнаного приладом обліку).

Про це нагадує Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) у роз'ясненні, оприлюдненому на сайті регулятора.

Відповідно на зазначені категорії споживачів протягом двох років поширюються всі права і обов'язки щодо отримання універсальних послуг, передбачених законом "Про ринок електроенергії". При цьому постачальник універсальних послуг (ПУП) не може відмовити таким споживачам в укладенні договору, наголошує НКРЕКП. Для його укладення досить або підписаної заяви-приєднання, або оплати рахунку, або факту споживання е/е.

Водночас комісія зазначає, що перед укладенням договору на постачання е/е споживач має обрати відповідну комерційну пропозицію і вказати її в заяві-приєднанні до умов договору.

Зазначені споживачі (бюджетники та майданчики до 150 кВт) також приєднуються до публічного договору на розподіл е/е - за наявності діючого паспорта точки розподілу. У такому разі оператор системи розподілу (ОСР) не має права відмовити в наданні своїх послуг. При цьому сторони можуть за взаємною згодою оформляти в установленому порядку доповнення, в яких узгоджуються організаційні і технічні особливості розподілу е/е.

Як повідомлялося, Правила роздрібного ринку е/е затверджені постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА