19:14 03.01.2019

За час роботи Єдиної бази даних звітів про оцінку та е-майданчиків надходження до Держбюджету від сплати податків зросли в 4 рази

3 хв читати
За час роботи Єдиної бази даних звітів про оцінку та е-майданчиків надходження до Держбюджету від сплати податків зросли в 4 рази

За час роботи Єдиної бази даних звітів про оцінку і авторизованих е-майданчиків надходження до державного бюджету України від сплати податків і зборів зросли в чотири рази в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, повідомив Фонд державного майна (ФДМ).

"Так, за період роботи впровадженої Фондом системи Єдиної бази з модулем і взаємодією через авторизовані електронні майданчики (з 18 липня 2018 року) значно збільшилися надходження до державного бюджету від сплати податків і зборів. Орієнтовно розмір сплати податків становить 2,73 млрд грн ... що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшило надходження до держбюджету майже в чотири рази", - йдеться в повідомленні на сайті ФДМ.

За даними відомства, на авторизованих е-майданчиках зареєстровано 2,29 тис. суб'єктів оціночної діяльності та 5,47 тис. нотаріусів.

У повідомленні також зазначено, що в період з 18 липня 2018 року до 19 грудня 2018 року в Єдиній базі зареєстровано понад 210 тис. звітів, відмовлено в реєстрації 16,3 тис. звітів, забезпечено рецензування 59 звітів, яким було відмовлено в реєстрації. При цьому нотаріуси перевірили майже 117 тис. звітів при посвідченні угод.

Крім того, в 2018 році екзаменаційна комісія розглянула питання професійної діяльності 91 суб'єкта оціночної діяльності, в тому числі позбавила 19 суб'єктів кваліфікаційного свідоцтва в сфері оцінки майна і направила на позачергове підвищення кваліфікації 47.

У повідомленні також зазначено, що за розпорядженням першого віце-прем'єр-міністра - міністра економрозвитку Степана Кубіва ФДМ створив робочу групу з питань удосконалення системи оцінки майна для цілей оподаткування.

Фонд також розробив проект наказу "Про затвердження змін до Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку" з урахуванням пропозицій і зауважень від громадських організацій та зацікавлених осіб.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів підтвердив виняткові повноваження авторизованих електронних майданчиків вносити інформацію зі звіту з оцінки майна в Єдину базу даних звітів про оцінку, при цьому виключив норму про безоплатність таких послуг.

АМКУ за підсумками перевірки функціонування Єдиної бази даних звітів про оцінку на засіданні 22 листопада цього року запропонував Кабінету міністрів розглянути питання щодо доцільності внесення в неї інформації через авторизовані електронні майданчики. Якщо уряд підтвердить недоцільність цього, то АМКУ рекомендує йому розробити відповідні зміни до законодавства і скасувати цю норму. Якщо Кабмін прийме інше рішення, АМКУ пропонує визначити, хто повинен платити за цю послугу - оцінювачі, нотаріуси або фізичні особи-замовники оцінки.

Раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) заявляло, що перший віце-прем'єр-міністр - міністр економрозвитку Степан Кубів ініціював створення робочої групи, яка повинна зайнятися питанням надмірної плати за послуги авторизованих електронних майданчиків. Однак повідомлення, датоване 27 листопада цього року, про створення такої робочої групи зникло з сайту МЕРТ і "Урядового порталу".

Верховна Рада в грудні 2017 року схвалила створення Єдиної бази даних звітів про оцінку нерухомості, мотивуючи це боротьбою з "чорними" ріелторами, і зобов'язала суб'єктів оціночної діяльності вносити в неї інформацію зі звітів про оцінку нерухомого майна через авторизовані електронні майданчики.

До внесення змін до Податкового кодексу про виняткові повноваження авторизованих електронних майданчиків вносити і перевіряти таку інформацію в Єдиній базі даних звітів про оцінку, процедура реєстрації звітів у базі була безкоштовною.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА