13:24 10.01.2019

Кабмін затвердив Кравцова на посаді голови "Укрзалізниці"

2 хв читати
Кабмін затвердив Кравцова на посаді голови "Укрзалізниці"

Кабінет Міністрів на засіданні в четвер затвердив виконувача обов'язків голови правління АТ "Укрзалізниці" Євгена Кравцова на цій посаді.

Кандидатуру Є.Кравцова висунула незалежна наглядова рада "Укрзалізниці".

"Ми розуміємо, що приватний бізнес також дуже важливий для "Укрзалізниці" і сьогодні ми будемо працювати над тим, щоб вкладати та інвестувати у цей бізнес. Ми також хочемо створювати партнерські відносини з приватним сектором України. І якщо Кабмін призначить главою правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, як рекомендувала наглядова рада, ми лише посилимо наші зусилля і можливості в реалізації наших планів", - сказав під час засідання глава наглядової ради "Укрзалізниці" Шевки Аджунер.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон відзначив позитивний вплив роботи команди Є.Кравцова на показники діяльності "Укрзалізниці".

"До 2016 року "Укрзалізниця" працювала з великими збитками. І 2016 рік був переломним для компанії - це був перший рік, коли компанія отримала якихось 100 млн грн, але прибутку... І ми бачимо стійку тенденцію до поліпшення роботи компанії", - зазначив він.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що "Укрзалізниця" має залишатися державною компанією, а також посилено розвиватися, оновлювати інфраструктуру та рухомий склад, і при цьому залишатися прибутковою.

Він привітав Є.Кравцова з призначенням і побажав успіхів на новій посаді.

Як повідомлялося, Є.Кравцов з 9 серпня 2017 року був призначений виконувачем обов'язків голови правління "Укрзалізниці" після звільнення Войцеха Балчуна. До призначення на позицію в.о. голови правління компанії, Є.Кравцов обіймав посаду першого заступника міністра інфраструктури України, а також був головою наглядової ради "Укрзалізниці".

З 20 червня 2018 року Кабмін затвердив новий склад наглядової ради "Укрзалізниці", головою якого в липні було обрано Ш.Аджунера, який раніше очолював представництво ЄБРР в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА