13:29 10.01.2019

Загальні втрати експорту товарів від заборони на ввезення до РФ будуть незначними - НБУ

1 хв читати
Загальні втрати експорту товарів від заборони на ввезення до РФ будуть незначними - НБУ

Загальні чисті втрати експорту українських товарів у зв'язку з новими економічними санкціями Росії, введеними 29 грудня 2018 року, будуть незначними, а вплив цих санкцій на ВВП близьким до нуля, повідомила прес-служба Національного банку України (НБУ) на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"За оцінками НБУ, загальні чисті втрати експорту товарів від нових санкцій Росії, з огляду на значну імпортну складову в експорті машинобудування, будуть незначними, а вплив санкцій на ВВП - близьким до нуля", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, найбільш чутливими для України з урахуванням обмежених можливостей переорієнтації на інші ринки залишаються обмеження на поставки продукції машинобудування. Водночас, як показала практика попередніх років, експорт продовольчих товарів і окремих промислових товарів, які потрапили під санкції Росії, частково може бути переорієнтований на інші ринки.

Як повідомлялося, 29 грудня 2018 року РФ заборонила ввезення на свою територію низки товарів, країною походження яких є Україна або товари, що переміщуються територією України. До переліку заборонених товарів входять окремі продовольчі, промислові товари і продукція машинобудування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА