16:03 10.01.2019

Телеканал "UA: Перший" переходить на цифрове мовлення

2 хв читати
Телеканал "UA: Перший" переходить на цифрове мовлення

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) переоформила ліцензію на мовлення телеканалу "UA: Перший" із виключенням з неї аналогового мовлення у більшості регіонів.

За запитом НСТУ в четвер Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила відповідне рішення.

Переоформлення ліцензії телеканалу "UA: Перший" з виключенням аналогового мовлення стосується всіх регіонів України, окрім зони проведення ООС (Донецька і Луганська області), Херсонської області, яка межує з окупованим Кримом, а також Харківської, Чернігівської та Сумської областей, адже передавачі в цих регіонах забезпечують можливість перегляду "UA: Перший" на прикордонній із Росією території.

"Переоформлення ліцензії телеканалу "UA: Перший" дозволить звільнити займаний радіочастотний ресурс країни для його подальшого більш ефективного використання з урахуванням сучасних технологій. Це рішення також суттєво оптимізує витрати телерадіокомпанії, оскільки мовлення в "аналозі" дуже дороге, до того ж оператори телекомунікаційних послуг збільшили вартість таких трансляцій", - йдеться в повідомленні на сайті НСТУ.

Програми телеканалу, як і раніше, доступні в ефірному цифровому форматі DVB-T2, на супутнику і в кабельних каналах в усіх містах України, а також у мережі інтернет.

Як повідомлялося, відключення аналогового телемовлення на всій території України за винятком територій з особливим режимом мовлення стартувало 1 вересня 2018 року.

Згідно з даними Нацради з телерадіомовлення, ефірним способом прийому телесигналу користується 32,3% домогосподарств в Україні, з них лише 8% приймають ефірний сигнал у цифровому стандарті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА