17:56 11.01.2019

Сайти Держлікслужби, Мінінформполітики, Держпраці та Держприкордонслужби лідирують у рейтингу органів виконавчої влади

2 хв читати
Сайти Держлікслужби, Мінінформполітики, Держпраці та Держприкордонслужби лідирують у рейтингу органів виконавчої влади

Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) здійснив моніторинг інформаційного наповнення офіційних сайтів центральних і місцевих органів виконавчої влади в другому півріччі 2018 року.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Держкомтелерадіо, лідерами рейтингу серед 64 центральних органів виконавчої влади стали Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Міністерство інформаційної політики України, Державна служба України з питань праці, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та адміністрація Державної прикордонної служби України.

"Вони мають максимальний показник інформаційної прозорості 100%. Водночас найменше значення показника інформаційної прозорості має веб-сайт Національної служби здоров'я України (47,14%)", - йдеться в повідомленні.

Також кращими серед 25 веб-сайтів обласних державних адміністрацій та Київської міської держадміністрації визнано сайти Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Рівненської, Херсонської, Чернігівської ОДА. "Усі вони мають високі показники інформаційної прозорості", - зазначили в Держкомтелерадіо.

Повідомляється також, що значну динаміку зростання інформаційної прозорості серед центральних органів виконавчої влади продемонстрували Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Національна поліція України, Державна міграційна служба України, Міністерство освіти і науки України, Державне агентство з питань електронного урядування України та Міністерство культури України, а серед місцевих органів виконавчої влади - Запорізька, Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська, Луганська, Волинська Кіровоградська і Чернівецька обласні держадміністрації.

За інформацією Держкомтелерадіо, таке зростання обумовлено насамперед реалізованими заходами для адаптації своїх сайтів до потреб осіб із порушеннями зору та слуху.

"Станом на 22.12.2018 повністю виконали вимоги нормативно-правових актів щодо забезпечення доступності інформації для користувачів з порушеннями зору та слуху 47% центральних органів виконавчої влади і 76% місцевих органів виконавчої влади. Часткову адаптацію своїх сайтів до потреб осіб з порушеннями зору і слуху здійснили 11% центральних і 12% місцевих органів виконавчої влади", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА