18:44 11.01.2019

Світовий банк запустив пілотний проект супутникового моніторингу сільгоспземель у трьох областях України

2 хв читати
Світовий банк запустив пілотний проект супутникового моніторингу сільгоспземель у трьох областях України

Світовий банк (СБ) завершив першу частину пілотного проекту супутникового моніторингу сільськогосподарських земель у Львівській, Київській та Миколаївській областях.

Про це повідомила прес-служба американської компанії EOS, яка реалізувала цей проект.

Згідно з повідомленням, компанія на основі даних космічного моніторингу здійснила аналіз рослинного покриву земної поверхні. Це дало змогу створити карти посівів сільгоспкультур, визначити точні межі полів, а також виділити всі основні типи покриттів на території трьох областей за період із 2016 по 2018 рік.

"Проект було запущено в травні 2018 року у рамках п'ятирічної програми СБ із підвищення прозорості та ефективності управління земельними активами в Україні - Land Transparency. На кінець грудня ми представили звіт щодо першої частини проекту. Продовження проекту буде, проте в якому форматі, поки що невідомо", - розповіла координатор проектів EOS Наталія Боротканич у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За даними компанії, космічний моніторинг дає змогу точно оцінити площу посівів, відстежувати стан рослин на всіх фазах зростання, прогнозувати врожай на ранніх стадіях і контролювати агрооперації.

"Коли ми почнемо моніторити ринок землі з космосу, буде важче підробити дані. В результаті моніторингу ми побачили, що не скрізь здійснюється сівозміна, ми побачили помилки в кадастрі. Наразі ми не знаємо, скільки та яких культур насправді росте в Україні. Ми отримуємо дані статистики від фермерів, але дуже часто вони подають дані неправильно. А космічні технології дадуть нам змогу все це контролювати", - пояснила Н.Боротканич.

За її словами, СБ реалізує проект Land Transparency за фінансової підтримки ЄС, замовником проекту є український уряд. У проекті беруть участь представники держорганів, зокрема Держгеокадастру.

На думку EOS, супутниковий моніторинг має сприяти розвитку ринку агрострахування, потенціал якого в Україні оцінюється в $50 млн.

EOS (Earth Observation System) розробляє рішення щодо застосування аналізу даних супутникового моніторингу. Центральний офіс компанії розташований у Менло-Парк (Каліфорнія). В Україні компанія має R&D центри в Києві, Дніпрі та Харкові. Штат - 200 співробітників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА