13:18 14.01.2019

Кінотеатр "Київ" є пам'яткою архітектури, і його цільове призначення після оренди не може бути змінене, запевняють у КМДА

2 хв читати
Кінотеатр "Київ" є пам'яткою архітектури, і його цільове призначення після оренди не може бути змінене, запевняють у КМДА

Призначення будівлі столичного кінотеатру "Київ" не зміниться після проведення конкурсу на його оренду, заявляє заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

"Хочу нагадати, що кінотеатр є пам'яткою архітектури місцевого значення, і його цільове призначення не може бути змінене, він виключно кінотеатр", - заявив В.Слончак на прес-конференції в понеділок у Києві.

За його словами, перед укладенням договору оренди орендар має укласти охоронний договір із департаментом охорони культурної спадщини, в якому буде чітко визначено цільове призначення будівлі - кінотеатр.

"У нас є умови конкурсу, що можна проводити і що проводитиметься, ніякого казино, я вас запевняю, не може там бути, його призначення як кінотеатр", - наголосив В.Слончак.

Він також повідомив, що протягом місяця - півтора буде оголошено конкурс на оренду приміщення, переможцем якого стане той, хто запропонує найбільший відсоток суми від оренди.

"На сьогодні міська влада ухвалила рішення для виконання планових показників надходжень до бюджету від орендної плати... визнано за доцільне проведення процедури прозорого конкурсу з передачі будівлі кінотеатру в орендне користування для здійснення кінопоказів і проведення культурно-мистецьких заходів", - розповів В.Слончак.

За словами заступника голови КМДА, відповідно до нового порядку проведення конкурсу на право оренди комунального майна міста Києва "переможцем конкурсу буде визначено того суб'єкта господарювання, який запропонував найбільший відсоток розміру орендної плати".

В.Слончак також зазначив, що перед конкурсом буде визначено ринкову вартість будівлі кінотеатру, а в конкурсі можуть брати участь будь-які особи, зокрема й попередній орендар.

Він нагадав, що майновий комплекс було передано в оренду товариству з обмеженою відповідальністю Культурний центр кінотеатр "Київ" у 1998 р. рішенням КМДА. Договір оренди було укладено на десять років – терміном до 4 січня 2009 року і було пролонговано до 4 січня 2019 р.

Заступник голови КМДА звернув увагу, що площа кінотеатру - 7131 кв. м, орендна плата становить 47 тис. грн (на місяць - ІФ). За його словами, орендар уклав також чотири договори суборенди на площу 886 кв. м, за яку орендар отримував 208 тис. грн.

Як зазначив директор департаменту комунальної власності Києва Андрій Гудзь, договори суборенди були оформлені з порушенням законодавства, оскільки термін їх дії був довшим за термін дії договору оренди.

За словами А.Гудзя, згідно з попередньою оцінкою, очікується, що стартова ціна конкурсу на право оренди "буде не менше ніж 700 тис. грн на місяць".

Кінотеатр "Київ" відкрито в центрі української столиці 23 листопада 1952 року. Він розташований у щільній забудові кварталу між житловими будинками кінця XIX - початку XX століть.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА