19:15 14.01.2019

Пекін має намір розвивати нічну економіку

2 хв читати
Пекін має намір розвивати нічну економіку

Пекін має намір розвивати нічну економіку, заохочуючи більш тривалу роботу як великих торгових центрів, так і невеликих магазинів, передає агентство "Сіньхуа"

Заходи зі збільшення споживання в нічний економіці будуть оприлюднені найближчим часом, заявив у понеділок мер міста Чень Цзінін, виступаючи з щорічним звітом про роботу міського уряду на сесії пекінських зборів народних представників.

Окрім магазинів, мерія планує підтримати появу цілодобових ресторанів і кафе.

Водночас міська влада має намір стимулювати появу нових продуктів світових брендів в Пекіні, а також розвивати традиційні китайські і місцеві бренди.

Торгові центри та супермаркети в Пекіні зазвичай закриваються не пізніше 10-ї години вечора, що суттєво відрізняє китайську столицю від таких великих міст, як Шанхай, Ханчжоу, Шеньчжень. Влада сподівається, що нічна економіка додасть імпульсу новому раунду збільшення споживання.

У 2018 році валовий регіональний продукт Пекіна збільшився на 6,6%. У 2019 орієнтир зростання встановлено в діапазоні від 6% до 6,5%.

У серпні минулого року Ant Financial, підрозділ Alibaba і оператор платіжної системи Alipay, опублікувала дослідження трендів споживання в Пекіні. За оцінками компанії, китайська столиця - місто людей середнього віку, тому з восьми найбільших міст країни саме в Пекіні жителі найменш схильні витрачати гроші пізно ввечері і вночі.

Крім того, Ant Financial з'ясувала, що пекинці люблять поспати більше і лягають раніше, ніж жителі інших великих міст Китаю.

Проте влада Пекіна розраховує, що розвинена нічна економіка буде цікава як молодим жителям столиці, так і туристам, що приїжджають з інших міст КНР і з-за кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА