14:41 15.01.2019

В Україні укладено перший договір факторингу у сфері ЕСКО на суму 3 млн грн

2 хв читати

ТОВ "КиївЕСКО" та АТ "Комерційний Індустріальний Банк" 14 січня уклали перший в Україні ЕСКО-договір за механізмом факторингу на суму майже 3 млн грн.

Як повідомила Українська асоціація Енергосервісних компаній на своїй сторінці у Facebook, договір укладено за технічної підтримки проекту ПРООН та сприяння Держагентства з енергоефективності та енергозбереження.

Цей механізм дає змогу отримати кредитування без заставного майна, зазначили в асоціації. Гарантією за кредитом стануть грошові потоки від ЕСКО-договорів (право вимоги за ними), які вже має ТОВ "КиївЕСКО".

У серпні 2018 року фахівці Держенергоефективності та експерти проекту ПРООН вивчали різні моделі використання ЕСКО-механізмів у країнах Європи, зокрема в Латвії, де за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і держкошти створено два фонди для цілей ЕСКО з використанням механізму факторингу.

Реалізація першого в Україні договору факторингу у сфері ЕСКО відкриє можливість іншим компаніям і фінансовим установам використовувати цей досвід, зазначають в Українській асоціації Енергосервісних компаній

Свого часу ТОВ "КиївЕСКО" уклало перший в Україні ЕСКО-договір у житловій сфері з київським житлово-будівельним кооперативом "Політехнік".

Як повідомлялося, за даними Держенергоефективності, в Україні в 2018 році було укладено 210 ЕСКО-контрактів на суму 218 млн грн, що в 10 разів більше, ніж два роки тому. За розрахунками Держенергоефективності, реалізація ЕСКО-проектів дає змогу їхнім замовникам економити від 20% до 70% споживаних енергоресурсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА