09:02 17.01.2019

У Раді мають намір підвищити експортні мита на брухт з EUR42 до EUR54 на три роки

2 хв читати
У Раді мають намір підвищити експортні мита на брухт з EUR42 до EUR54 на три роки

Комітет з питань промислової політики і підприємництва Верховної Ради України підтримав ініційований РПЛ новий "металургійний закон", яким пропонується збільшити діюче вивізне мито на брухт чорних металів з EUR42 / тонна до EUR54 / тонна на три роки.

Як повідомляється в прес-релізі парламентського комітету в середу з посиланням на його голову Віктора Галасюка, даний законопроект унаслідок підвищення вивізного мита ліквідує дефіцит сировини для металургійних заводів і збереже робочі місця українцям.

При цьому наголошується, що починаючи з 2016 року, завдяки вжитим законам про підвищення і продовження дії вивізного мита на брухт чорних металів з EUR10 / тонна до EUR30 / тонна, а потім до EUR42 / тонна, в Україні спостерігаються позитивні тенденції в забезпеченні цією сировиною металургійних підприємств. Третій рік поспіль зростають обсяги поставок металобрухту вітчизняної заготовки, дефіцит брухту знизився з 0,85 млн т до 0,3 млн тонн. Сьогодні даним ресурсом забезпечується 98% потреб металургійної галузі.

"Втім, у зв'язку зі збільшенням вартості сировини на зовнішніх ринках і, відповідно, втратою "обмежуючого" ефекту мита, його розмір було запропоновано підвищити", - констатується в прес-релізі.

Як повідомлялося, з вересня 2016 року експортне мито на металобрухт було підвищено з EUR10 / тонна до EUR30 / тонна, а навесні 2018 року - до EUR42 / тонна, що дозволило ліквідувати критичний дефіцит брухту чорних металів на внутрішньому ринку і забезпечило безперебійну діяльність вітчизняних металургійних підприємств . З огляду на позитивні результати дії металургійного закону і виробничу необхідність підприємств, дію закону було продовжено ще на рік.

Також у січні-2019 в прес-релізі ДП "Держзовнішінформ" повідомлялося, що у вересні-грудні 2018 року обсяги експорту брухту становили 3,86-8,27 тис. тонн на місяць, для порівняння - в квітні (до запровадження вивізного мита на металобрухт в розмірі EUR42 / тонна) було експортовано 76,33 тис. тонн брухту на суму $ 24,87 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА