19:28 17.01.2019

Держкомпанія "Надра України" відмовилася від частки в East Europe Petroleum бізнесмена Фукса

2 хв читати
Держкомпанія "Надра України" відмовилася від частки в East Europe Petroleum бізнесмена Фукса

Державна НАК "Надра України" добровільно вийшла зі складу засновників East Europe Petroleum LLC (ТОВ "Іст Юроуп Петролеум", раніше ТОВ "Голден Деррік"), свідчать дані Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб (ЄДР) від 31 грудня 2018 року.

Як повідомили галузевому інтернет-виданню Enkorr у НАК, "Надра України" нині вбачають нераціональною участь компанії в East Europe Petroleum та вважають за необхідне зосередитися на власних проектах та ліцензійних ділянках.

"Компанія ухвалила рішення про зміну відносин з "Іст Юроуп Петролеум", оскільки вбачає великі можливості для "Надра України" в концентрації уваги на власних ліцензійних ділянках і проектах. Це можливості для отримання доходу, що для компанії з державним акціонерним капіталом є пріоритетним. Активи ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" є ризиковими і потребують великих капіталовкладень, тому участь в "Іст Юроуп Петролеум" наразі є нераціональною", - прокоментував голова правління Ярослав Климович.

Третина статутного капіталу (33%) East Europe Petroleum, що раніше належала держкомпанії, тепер перейшла ТОВ "Авант Трейд Лімітед". Інша частка в 67%, як і раніше, належить кіпрській Hartlog Limited, частку якої, за інформацією українських ЗМІ, в оточення збіглого екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького в 2017 році купив бізнесмен Павло Фукс.

East Europe Petroleum LLC, заснована у вересні 2007 року як "Голден Деррік" зі статутним капіталом 33,816 млн грн, здійснює діяльність у сфері геології та геологорозвідки, а також займається розвідувальним бурінням та видобутком вуглеводнів.

За підсумками 2017 року чистий збиток East Europe Petroleum становив 24,616 млн грн, проти чистого прибутку в 21 тис. грн роком раніше. Виручка компанії в 2017 році становила 1,640 млн грн.

ТОВ "Авант Трейд Лімітед" засновано в грудні 2014 року, статутний капітал - 1,9 млн грн. Згідно з даними ЄДР, основним видом є діяльність у сфері інжинірингу геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цій сфері. Крім того, компанія видобуває нафту та природний газ, надає допоміжні послуги в цій сфері, здійснює підготовчі роботи на будівельних майданчиках. Кінцевими бенефіціарами є Марія Мартиненко та Євген Мацієвський.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА