10:31 18.01.2019

"Укрзалізниця" підвищила ціну колективного бронювання квитків із 32 грн до 200 грн за місце

2 хв читати
"Укрзалізниця" підвищила ціну колективного бронювання квитків із 32 грн до 200 грн за місце

"Укрзалізниця" з 15 січня збільшила плату за резервування місць за заявками юридичних і фізичних осіб для групових перевезень пасажирів у 6,3 раза - із 32 до 200 грн за людину, туристичні організації різко розкритикували це рішення.

Як повідомили їхні представники на засіданні профільного комітету Верховної Ради, відповідне рішення правління "Укрзалізниці" ухвалило 21 грудня 2018 року.

Виняток зроблено для заявок на перевезення дитячих груп і заявок, поданих центральними і місцевими органами влади для груп, сформованих із числа людей з інвалідністю та військових пасажирів, для яких плату встановлено на рівні 50 грн.

Народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради з питань курортів і туризму Ганна Романова направила депутатський запит прем'єру Володимиру Гройсману та голові правління "Укрзалізниці" Євгену Кравцову з проханням пояснити такі дії.

"Такий тариф ставить під загрозу розвиток внутрішнього туризму в Україні, оскільки таке підвищення вартості бронювання ускладнить, а в деяких випадках унеможливить організацію турів Україною, особливо дитячих", - наголосила Г.Романова.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту з організації внутрішніх і міжнародних пасажирських перевезень "Укрзалізниці" Олександр Красноштан заявив, що попередні ставки не покривали і половини витрат компанії на цю діяльність. З огляду на це вимушеним заходом для "Укрзалізниці" стало підвищення ставок на групове бронювання. При цьому ставки на бронювання дитячих груп залишаються вчетверо нижчими за рівень ставок звичайних груп.

"Основними клієнтами, які користуються послугою групових перевезень, є туристичні компанії. Вони організовують тури і як суб'єкти підприємницької діяльності отримують прибуток. Водночас "Укрзалізниця" несе значні витрати на підтримку мережі кас групового бронювання, апарату, який обслуговує групові перевезення. Також великі витрати на маневрові роботи і утримання додаткових вагонів, які потрібні для перевезення організованих груп", - зазначив О.Красноштан.

Він також вважає, що підвищення вартості турпакетів для кінцевих споживачів можна було б уникнути за рахунок зменшення рівня прибутковості туроператорів.

За словами О.Красноштана, "Укрзалізниця" на сьогодні здійснює перевезення пасажирів за тарифами, які встановлює держава, і які не покривають навіть 40% витрат на перевезення. У зв'язку з цим підприємство зазнає багатомільярдних збитків.

Зазначимо, що, за даними "Укрзалізниці", групові заявки доступні для груп, у складі яких не менше ніж дев'ять осіб.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в 2018 році перевезла пільговиків на 389 млн грн із 23% компенсацією.

"Укрзалізниця" в 2018 році збільшила пасажирські перевезення поїздами далекого сполучення на 7,7% - до 55,9 млн пасажирів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА