12:07 18.01.2019

Уряд готовий підтримати запровадження накопичувального рівня пенсійної системи - Рева

1 хв читати
Уряд готовий підтримати запровадження накопичувального рівня пенсійної системи - Рева

 Кабінет Міністрів готовий підтримати запровадження другого рівня пенсійної системи, якщо парламент ухвалить законопроект №6677, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Без затвердженого парламентом закону запровадження накопичувальної системи неможливе. Тому відповідальність на вашому боці. Ми готові підтримати запровадження накопичувальної системи, якщо це зробить Верховна Рада України", - сказав він під час години запитань до уряду в парламенті в п'ятницю.

Він наголосив, що проект закону, який ще в березні 2018 року парламентський комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді прийняти за основу, так і не був внесений на розгляд депутатами.

Як повідомлялося, законопроект №6677 про запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, авторами якого є група народних депутатів із різних фракцій, пропонує запровадити децентралізовану накопичувальну систему через недержавні пенсійні фонди. Згідно з ним, частина обов'язкових внесків у пенсійну систему має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачують такі внески. Ці кошти буде інвестовано в економіку України для отримання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів.

Наприкінці грудня з Меморандуму про економічну та фінансову політику стало відомо, що Україна на період дії програми stand-by співпраці з МВФ призупинить запровадження другого рівня пенсійної системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА