12:55 18.01.2019

"Нафтогаз" очікує до квітня ухвалення судових рішень у Нідерландах про старт продажу заарештованого майна "Газпрому"

2 хв читати
"Нафтогаз" очікує до квітня ухвалення судових рішень у Нідерландах про старт продажу заарештованого майна "Газпрому"

НАК "Нафтогаз України" очікує до квітня ухвалення судових рішень у Нідерландах, які дадуть змогу розпочати продаж заарештованого майна ПАТ "Газпром" для виконання рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення $2,6 млрд.

"Інші схожі слухання вже відбулися в іншій юрисдикції - у Нідерландах. Ми чекаємо на рішення протягом найближчих двох місяців. Я досі дуже оптимістичний із цього приводу, ми очікуємо рішення судів, які дадуть змогу в тих юрисдикціях виконавцям розпочати продаж майна і перерахування відповідних коштів на користь НАК "Нафтогаз України", - сказав голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Водночас А.Коболєв висловив сумніви, що "Газпром" допустить продаж заарештованого майна, виконавши таким чином рішення Стокгольмського арбітражу.

"Мені складно уявити, що "Газпром" погодиться навіть на початок процесу продажу майна. Поки що їхні очікування, їхній головний аргумент та елемент тактики полягав у тому, що вони пішли в апеляцію. Вони сподівалися шляхом апеляції в Швеції зупинити основне рішення, але цей елемент вони програли безповоротно. Шведський апеляційний суд ухвалив рішення, що примусове стягнення можливе, його можна і треба робити, і попередні рішення в цьому аспекті вони залишили в повній силі", - пояснив він.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив позовні вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" про порушення контрактних зобов'язань щодо транзиту російського газу через Україну. Суд зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу" $4,63 млрд за недопостачання погоджених обсягів газу для транзиту.

За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" зобов'язаний доплатити НАК $2,56 млрд.

"Нафтогаз" здійснює кампанію щодо арешту активів "Газпрому" у Швейцарії, Великій Британії та Нідерландах.

Крім того, в грудні 2018 року Федеральний суд США в Нью-Йорку задовольнив вимоги НАК щодо отримання інформації від GLAS Americas, Deutsche Bank Trust Company Americas та Bank of New York стосовно активів "Газпрому" в Європі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА