16:27 18.01.2019

Тристоронні переговори щодо газу відбудуться за участю Мароша Шефчовича

2 хв читати
Тристоронні переговори щодо газу відбудуться за участю Мароша Шефчовича

Тристоронні переговори ЄС-Україна-Росія про майбутній український транзит російського газу відбудуться в понеділок 21 січня, підтвердила в Брюсселі Європейська Комісія.

"Я вітаю те, що обидві сторони погодилися приїхати до Брюсселя для другого раунду переговорів на рівні міністрів. Я також схвалюю присутність високопоставлених представників двох газових компаній. Рівно шість місяців минуло відтоді, як ми вперше зустрілися в цьому форматі в Берліні. Потім відбулися переговори на рівні старших експертів, і настав час підбити підсумки того, де ми перебуваємо в процесі, й обговорити подальші кроки щодо ключових параметрів, узгоджених у Берліні", - заявив з нагоди тристоронніх переговорів заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович.

Він наголосив: "Нам необхідне тверде зобов'язання обох сторін зрушити з місця в переговорах, враховуючи, що термін дії чинного транзитного контракту закінчується наприкінці цього року".

У комюніке ЄК повідомляється, що зустріч відбудеться за участю М.Шефчовича, котрий, як повідомлялося, з 1 лютого і, можливо, до кінця березня перебуватиме у виборчій відпустці як кандидат на виборах президента Словаччини. В цей період його функції виконуватиме член ЄК з питань енергетики Мігель Аріас Каньєте.

У переговорах із російської сторони візьмуть участь міністр енергетики Олександр Новак та заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв.

З української сторони заявлені міністр закордонних справ Павло Клімкін і генеральний директор "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

У повідомленні Єврокомісії нагадується, що перша нарада на рівні міністрів щодо цієї теми відбулася 17 липня 2018 року. За нею відбулися наради експертів у другій половині 2018 року.

"Дискусії в понеділок ґрунтуватимуться на нарадах на рівні експертів і зосередяться на ключових параметрах, узгоджених у Берліні, зокрема на застосовуваній правовій базі, обсягах, тривалості й тарифах", - ідеться в комюніке ЄК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА