19:36 21.01.2019

Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі

1 хв читати
Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі

 Представники урядів України та Ізраїлю підписали угоду про зону вільної торгівлі між двома країнами в понеділок у Єрусалимі.

На церемонії підписання угоди були присутні президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

З української сторони документ угоду про вільну торгівлю Україна-Ізраїль підписав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. Він також пояснив, що це дасть українським експортерам.

"Буде скасовано ввізні мита для близько 80% українських промислових товарів з моменту початку дії угоди; нові можливості для модернізації промислового виробництва в Україні, адже скасування близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію сприятиме високотехнологічному інвестиційному імпорту; збільшення ізраїльських інвестицій у промисловість, АПК, високотехнологічні сектори, ІТ, інновації; новий трикутник вільної торгівлі Україна-ЄС-Ізраїль, а українські виробники приєднаються до формування глобальних ланцюжків доданої вартості", - написав С.Кубів на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

За словами першого віце-прем'єр-міністра, українська сторона також очікує розширення українсько-ізраїльського співробітництва в галузі транспортного машинобудування, авіаційної сфери й автомобілебудування.

Як повідомлялося, П.Порошенко 20-21 січня перебуває з офіційним візитом в Ізраїлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА