13:21 22.01.2019

Продовження транзитного контракту з "Газпромом" на старих умовах недоцільне через відсутність гарантій щодо обсягу - Вітренко

1 хв читати
Продовження транзитного контракту з "Газпромом" на старих умовах недоцільне через відсутність гарантій щодо обсягу - Вітренко

НАК "Нафтогаз України" вважає недоцільним продовження з ПАТ "Газпром" контракту на транзит газу на нинішніх умовах, оскільки в ньому відсутні будь-які гарантії щодо обсягу транзиту, повідомив виконавчий директор компанії Юрій Вітренко.

"Крім його невідповідності європейським правилам, в інтерпретації "Газпрому" цей контракт не містить жодних гарантій щодо обсягу транзиту, тобто після будівництва "Північного потоку-2" "Газпром" зможе знизити транзит через Україну до нуля, навіть якщо контракт буде продовжено на наступні роки", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Ю.Вітренко нагадав, що чинний контракт не містить гарантійної умови "качай або плати", й Україні довелося через арбітраж домагатися компенсації збитку за щорічне прокачування менше 110 млрд куб. м.

"Але "Газпром" проти такої інтерпретації контракту. В їхній інтерпретації вони платять тільки за прокачаний обсяг", - додав він.

Як повідомлялося, глава "Газпрому" Олексій Міллер під час тристоронніх переговорів 21 січня запропонував продовжити чинний контракт із НАК "Нафтогаз України" на транзит газу.

Водночас Україна готова розглядати майбутні угоди тільки в разі їх повної відповідності тому європейському законодавству, яке вона імплементувала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА