20:17 23.01.2019

Horizon Capital залучив $ 200 млн в EEGF III для України і Молдови

3 хв читати
Horizon Capital залучив $ 200 млн в EEGF III для України і Молдови

Американська компанія з управління фондами прямих інвестицій Horizon Capital оголосила про те, що зібрала $ 200 млн для свого третього фонду - Emerging Europe Growth Fund III, LP, істотно перевищивши спочатку заявлений обсяг фонду в $ 150 млн.

"Інвестиційна стратегія EEGF III орієнтована на швидко зростаючі експортно орієнтовані компанії, що використовують українську конкурентоспроможну платформу собівартості для генерації глобальних доходів, перш за все в сфері ІТ, легкої промисловості, харчування і сільського господарства", - йдеться в повідомленні Horizon Capital у середу.

Згідно з ним, фонд також буде здійснювати інвестиції в окремі високорозвинені сегменти, орієнтовані на внутрішній ринок, наприклад електронну комерцію, охорону здоров'я і фармацевтику, споживчі товари та послуги. Розмір інвестицій складе від $ 5 млн до $ 20 млн в одну компанію, які будуть вкладені протягом наступних 2-3 років.

У релізі зазначається, що EEGF III вже зробив шість інвестицій на сьогоднішній день, п'ять з них - у ключових секторах, які є локомотивом українського експортного буму і мають доступ до світових ринків, включаючи ІТ, легку промисловість, продукти харчування і сільське господарство. Зокрема, Фонд вже проінвестував у Genesis - глобальну продуктову IT-компанію; Intellias - велику швидкозростаючу компанію з надання ІТ-послуг; "Ярич" - провідний виробник печива і MAIB - банк №1 в Молдові.

Horizon Capital підкреслює, що фонд EEGF III став найбільшим за розміром фондом прямих інвестицій в Україну за останні 10 років. Компанія відзначає, що в новому фонді взяли участь існуючі і нові інвестори, так як українські компанії дуже цікавлять міжнародних інвесторів завдяки їх виключній вартості, швидким темпам зростання в порівнянні з іншими країнами, а також близькістю до європейського ринку.

"Успішне завершення процесу залучення інвестицій в EEGF III і суттєве перевищення нашої початкової мети - це потужний сигнал про наявність величезних можливостей в Україні для тих інвесторів, які дивляться далі медійних заголовків", - наводяться в релізі слова засновника і головного виконавчого директора Horizon Capital Олени Кошарної .

Згідно з ним, новий фонд був запущений завдяки якірній інвестиції Western NIS Enterprise Fund і привернув інвестиції від ЄБРР, FMO, IFC, PROPARCO, DEG, IFU, тоді як інституційні інвестори, фонди, сімейні офіси та інші приватні інвестори профінансували більше третини фонду.

Horizon Capital уточнює, що новий фонд отримав значну підтримку з боку існуючих інвесторів, які внесли більше 55% капіталу. США і європейські інвестори забезпечили приблизно по 35% від загального обсягу залученого капіталу, а решта інвестицій надійшли від інших міжнародних інвесторів.

Horizon Capital заснована в 2006 році чотирма партнерами, які розпочали свою співпрацю з інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), створеного американським урядом у 1994 році з капіталом $ 150 млн для України і Молдови. Наразі мажоритарієм і головним виконавчим директором Horizon Capital є Олена Кошарна. Офіси компанії розташовані в Києві та Чикаго.

Horizon Capital управляє чотирма фондами прямих інвестицій (понад 40 інституціональних інвесторів) з активами понад $ 850 млн, серед яких WNISEF, EEGF (створений в 2006 році з капіталом $ 132 млн) і EEGF II (створений у 2008 році з капіталом $ 370 млн). Кошти зазначених фондів інвестуються компанією в проекти в Україні та Молдові. Всього було проінвестовано понад $ 650 млн у 140 компаній, в яких працюють 46 тис. осіб в Україні та регіоні. EEGF III є першим фондом Horizon Capital, що інвестує в першу чергу в IT і експортно-орієнтовані компанії на ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА