10:14 24.01.2019

Депутат Чорновол пропонує дозволити продаж боргів газзбутів, тепловиків і промисловості перед "Нафтогазом" на Prozorro

1 хв читати
Депутат Чорновол пропонує дозволити продаж боргів газзбутів, тепловиків і промисловості перед "Нафтогазом" на Prozorro

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №9500 про внесення змін до закону України "Про ринок природного газу" для можливості продажу права вимоги заборгованості за поставлений газ перед НАК "Нафтогаз України".

Ініціатор законопроекту Тетяна Чорновол зазначає, що станом на початок 2019 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ перед "Нафтогазом" становить близько 29 млрд грн, газзбутів - близько 18,5 млрд грн, промпідприємств - близько 2,8 млрд грн. Також багатомільярдні борги перед групою "Нафтогаз" мають облгази.

"Ситуація ускладнюється тенденцією до подальшого зростання такої заборгованості. За таких умов виникає питання про необхідність вироблення інших, крім судових, механізмів зменшення або погашення наявної заборгованості", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У зв'язку з цим депутат пропонує законодавчо дозволити НАК як суб'єкту, на який покладено вимоги PSO, продавати заборгованість перед ним на електронних торгах у системі Prozorro.

Водночас не може бути продано право вимоги боргів тепловиків, що виникли через заборгованість державного або місцевих бюджетів у різниці в тарифах на теплоенергію.

Кабінет Міністрів України протягом місяця з моменту прийняття законопроекту має привести свої нормативно-правові акти у відповідність до затверджених змін до закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА