13:00 24.01.2019

Мінфін розглядає можливість використовувати дані перевірок про неоформлених працівників для нарахування субсидій

2 хв читати
Мінфін розглядає можливість використовувати дані перевірок про неоформлених працівників для нарахування субсидій

Роботодавці легалізували 1,9 млн співробітників у вересні-грудні 2018 року, після того, як були посилені контрольні заходи за тіньовою зайнятістю, повідомила Державна фіскальна служба (ДФС) на сайті, зазначивши при цьому, що Міністерство фінансів розглядає можливість використовувати ці дані при нарахуванні житлових субсидій та інших соціальних виплат.

"Інформація, яку ми отримали за результатами проведеної роботи, свідчить про необхідність подальшого проведення таких заходів одночасно з налагодженням ефективної взаємодії з органами влади для використання встановлених фактів при нарахуванні різних видів соціальної допомоги", - цитує прес-служба ДФС в.о. глави відомства Олександра Власова в четвер.

Він уточнив, що виявлена під час перевірок інформація про неоформлених найманих працівників, виплати їм доходів, може використовуватися при відмові або перегляді житлових субсидій, виплату допомоги по безробіттю та інші виплати.

Відповідний проект розпорядження вже направлено до Міністерства фінансів на розгляд.

Документ передбачає контрольні заходи в сфері торгівлі, громадського харчування, будівництва, сільського господарства, транспортних перевезень, медичного обслуговування та надання послуг.

Крім цього, проект розпорядження пропонує запровадити обмін інформацією між ДФС і Міністерством соціальної політики, Державною службою з питань праці, сприяння державної служби зайнятості та Пенсійного фонду фактам виявлення неоформлених працівників.

За даними ДФС, надходження до бюджету за рахунок боротьби з тіньовою зайнятістю в вересні-грудні минулого року зросли на більш ніж 1,3 млрд грн, зокрема бюджет додатково поповнився на 590 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 49 млн грн від військового збору , 727 млн грн - єдиного внеску, 27 млн грн - єдиного податку.

"За результатами проведених органами ДФС спільно з управлінням Держпраці перевірок щодо дотримання трудового законодавства роботодавцями, які мають найбільший ризик використання неоформленого праці, офіційно працевлаштовано 2,9 тис. найнятих працівників", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА