17:37 25.01.2019

Місія ЄС з оцінки інфраструктурних проектів Приазов'я прибуде до України наприкінці тижня

2 хв читати
Місія ЄС з оцінки інфраструктурних проектів Приазов'я прибуде до України наприкінці тижня

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що з 27 січня до 2 лютого в Україні працюватиме місія Європейського Союзу, мета якої - оцінити можливості спільної реалізації низки проектів інфраструктурного розвитку Приазов'я.

"Згідно з нашими домовленостями, місія приїздить 27 січня і працюватиме до 2 лютого. Треба системно попрацювати і продовжити реалізацію стратегічного завдання - оновлення України та Азовського регіону", - сказав В.Гройсман під час спеціальної наради в п'ятницю, інформує прес-служба українського Кабміну .

Глава українського уряду нагадав, що приїзд такої місії був однією з тем його переговорів із керівництвом Європейського Союзу і керівництвом уряду Німеччини в кінці минулого року.

"Питання Азовського моря стало особливо актуальним, коли росіяни почали блокувати наші порти і відповідним чином блокувати наші економічні можливості. Ми домовилися, зокрема під час останнього засідання Ради асоціації з ЄС (у грудні в Брюсселі), що наші партнери спільно з нами допоможуть нам реалізувати низку інфраструктурних проектів", - зазначив В.Гройсман.

Він зазначив, що таких проектів зараз шість. Серед них - будівництво автошляхів "Запоріжжя - Маріуполь", електрифікація та модернізація кількох залізничних ділянок, зокрема - "Камиш-Зоря - Волноваха".

За словами прем'єра, виконання поставлених завдань цілком вписується в загальнодержавні інфраструктурні програми, відповідає цілям промислового розвитку і сприятиме економічному розвитку регіону Азовського моря.

В.Гройсман доручив міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну і керівнику "Укравтодору" Славомір Новаку зустрітися з місією ЄС і забезпечити умови роботи фахівців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА