11:46 28.01.2019

Україна та Норвегія підписали заяву у сфері енергетики та енергоефективності - Гройсман

1 хв читати
Україна та Норвегія підписали заяву у сфері енергетики та енергоефективності - Гройсман

Україна та Норвегія підписали спільну заяву у сфері ядерної безпеки, "зеленої" енергетики та енергоефективності, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Під час ділового форуму разом з главою уряду Норвегії Ерною Солберг підписали спільну заяву, якою започатковуємо важливі енергетичні ініціативи з енергоефективності, інтеграції до європейського енергетичного ринку, співпраці у сфері ядерної безпеки та "зеленої" енергетики", - написав В.Гройсман у мікроблозі Twitter у понеділок.

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, документ передбачає, що Норвегія дасть старт українсько-норвезькій ініціативі щодо підвищення енергоефективності будівель громадського призначення, скорочення споживання енергоресурсів, а Україна створить сприятливі умови для зростання торгівлі та інвестицій, зокрема шляхом посилення антикорупційних заходів.

Також документ підтверджує, що обидві країни посилюють діалог у контексті прагнення України інтегруватися до європейського енергетичного ринку, а також посилюють взаємодію у сфері ядерної безпеки.

Для цього у складі українсько-норвезької міжурядової комісії буде створено окрему робочу групу, яка оброблятиме спільні проекти з підвищення безпеки атомних електростанцій України, посилення прикордонного контролю та безпеки радіоактивних джерел для запобігання потраплянню радіоактивних речовин до сторонніх осіб.

Окремим напрямом взаємодії стане обмін інформацією та досвідом щодо управління нафтовими ресурсами, регуляторною політикою та процедурами ліцензування.

Зокрема, між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України і Дирекцією водних ресурсів та енергетики Норвегії буде започатковано програму співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА