14:51 28.01.2019

Держенергонагляд із січня перейшов на 8-годинний робочий тиждень через припинення фінансування

1 хв читати
Держенергонагляд із січня перейшов на 8-годинний робочий тиждень через припинення фінансування

Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії (Держенергонагляд) з кінця грудня 2018 роки не може виконувати своїх функцій через відсутність фінансування її діяльності.

"З 26 грудня 2018 року ми перейшли на восьмигодинний робочий тиждень. Зараз на роботу виходить близько 8% усього персоналу. Під загрозу поставлено безпеку роботи всіх розподільних електромереж, що у кінцевому підсумку вплине на надійність та якість електропостачання споживача", - повідомив в інтерв'ю "Енергореформа" директор Держенергонагляду - головний державний інспектор з енергетичного нагляду України Вадим Антонюк.

Він пояснив, що на сьогодні Держенергонагляд підпорядкований Міністерству енергетики та вугільної промисловості, але при цьому входить до складу НЕК "Укренерго". Закон "Про ринок е/е" наказав Кабінету Міністрів до 11 червня 2018 року реорганізувати Держенергонагляд на центральний орган виконавчої влади (ЦОВВ), що "здійснює державний нагляд (контроль) у галузях електроенергетики та теплопостачання". Однак механізму для такої реорганізації немає.

"Щоб не створювати ризиків для роботи енергосистеми, спочатку потрібно сформувати новий орган, а потім вже ліквідувати попередній. Адже якщо наш підрозділ зараз скасують, хто виконуватиме нашу роботу? Цим наразі нікому зайнятися", - наголосив В.Антонюк.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Енергореформа

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА