15:02 28.01.2019

Українські газові трейдери готуються до тестування експорту газу до Європи

1 хв читати
Українські газові трейдери готуються до тестування експорту газу до Європи

 Українські газові трейдери після затвердження Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), тимчасових тарифів АТ "Укртрансгаз" із транспортування природного газу для точок входу та виходу почали готуватися до тестування експорту газу до Центральної Європи.

Згідно з повідомленням міжнародного аналітичного агентства ICIS, що посилається на своє джерело, кілька українських компаній, назви яких у повідомленні не уточнюються, планують на експорті в Угорщину та Словаччину вивчити готовність українського газотранспортного оператора "Укртрансгаз" і митних режимів до нових видів операцій.

За даними ICIS, наразі УТГ проводить також переговори з оператором ГТС Польщі Gaz-System щодо отримання дозволу на транзит газу через пункт пропуску "Германовичі". Крім того, українські газові компанії могли б експортувати газ і в Румунію, в разі будівництва нового інтерконектора.

У зв'язку зі зниженими тарифами на транспортування газу УТГ також вивчає шляхи забезпечення сервісу для європейських компаній із закачування і зберігання газу в українських підземних сховищах.

Успіх таких планів дасть змогу Україні як транзитеру російського газу диверсифікувати ризики, а також розвинути експортний потенціал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА