20:03 28.01.2019

ФДМ продав львівський завод "Хвиля" вчетверо дорожче за початкову ціну

2 хв читати
ФДМ продав львівський завод "Хвиля" вчетверо дорожче за початкову ціну

Регіональне відділення Фонду держмайна (ФДМ) України у Львівській області приватизувало на електронному аукціоні через систему ProZorro.Продажі єдиний майновий комплекс (ЄМК) держпідприємства "Дослідний завод "Хвиля" за 61,2 млн грн (в тому числі 10,2 млн грн - ПДВ), повідомляється на сайті ФДМ у понеділок.

Згідно з інформацією на ProZorro.Продажі, відповідну угоду з приватним підприємством "Аверс-LVIV" укладено 28 грудня 2018 року.

Початкова ціна ЄМК підприємства, виставленого на аукціон 26 вересня минулого року, склала 12,662 млн грн (без ПДВ), тобто пропозиція "Аверс-LVIV" - 51 млн грн (без ПДВ) перевищила її в чотири рази.

Всього для участі в аукціоні було зареєстровано сім учасників, і спочатку в аукціоні перемогло ТОВ "Західний торговий ресурс", яке запропонувало за об'єкт малої приватизації 60 млн грн (без ПДВ). Однак потім воно відмовилося від підписання договору купівлі-продажу, і переможцем стало ПП "Аверс-LVIV", яке запропонувало другу за величиною суму.

Основна спеціалізація заводу "Хвиля" - проектування та монтаж систем керування техпроцесами й виробництвом, виробництво контрольно-вимірювальних приладів, підйомно-транспортного обладнання, електророзподільної та контрольної апаратури.

ЄМК підприємства включає дві земельні ділянки площею 3,2 га у Львові і, 13,4 га в с.Новий Яричів Львівської обл., а також 50 будинків і споруд (в т.ч. 23 - у Львові).

Раніше ФДМ намагався продати ЄМК заводу на біржі (востаннє рік тому за 56,6 млн грн), але безрезультатно. За інформацією ФДМ, на підприємстві працює 30 чоловік. За дев'ять місяців 2017 року завод реалізував продукцію вартістю 3,4 млн грн, чистий збиток склав 458 тис. грн.

За даними держреєстру, ПП "Аверс-LVIV" зі статутним капіталом 3,5 млн грн зареєстровано в вересні 2017 року, основна спеціалізація - юридичні послуги (а також виробництво металовиробів, електророзподільної апаратури тощо).

Власником компанії є Любомир Гойдик (99,97% СФ).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА