16:17 29.01.2019

Українські стартапи в 2018 році залучили $290 млн, кількість ІТ-фахівців досягла 184,7 тис., а кількість ІТ-компаній - 4 тис.

2 хв читати
Українські стартапи в 2018 році залучили $290 млн, кількість ІТ-фахівців досягла 184,7 тис., а кількість ІТ-компаній - 4 тис.

Інноваційний парк UNIT.City (Київ) і інвестфонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) презентували детальний огляд головних елементів української ІТ-індустрії, згідно з яким у 2018 році в Україні в 4 тис. ІТ-компаній працювали 184,7 тис. розробників.

В огляді також зазначається, що за даними дослідницької компанії App Annie, у кожної п'ятої глобальної компанії, що працює в сфері розробки ПЗ для мобільних платформ, є офіс в Україні.

За даними дослідження The State of European Tech 2018, в Україні налічується майже 184,7 тис. розробників. У звіті також повідомляється, що минулого року українським стартапам вдалося залучити понад $290 млн інвестицій.

"За останні п'ять років динаміка зростання української ІТ-індустрії обчислюється двозначними цифрами. Кожна п'ята компанія зі списку Fortune 500 користується українськими ІТ-сервісами. Тому сьогодні найкращий час для того, щоб відкривати або розширювати тут свій інноваційний бізнес. Цей путівник допоможе міжнародним партнерам в цьому переконатися", - наведено в звіті слова СЕО та керуючого партнера UNIT.City Макса Яковера.

Відповідно до огляду, ІТ-галузь є другою в Україні за обсягами експорту в 2018 році, при цьому в світі Україна посідає 24-те місце в рейтингу найбільш привабливих країн для розробки ПЗ, а відповідно до Global Innovation Index Україна посіла 54-те місце з 126.

"Необхідно, щоб міжнародні партнери володіли якомога більшою інформацією та мали доступ до проривних місцевих стартапів і підприємців. Технологічний сектор має стратегічне значення для української економіки й може змінити те, як Україну сприймають у світі за часів цифрової трансформації", - вважає президент і головний виконавчий директор WNISEF Ярослава Джонсон.

В огляді також зазначено, що в Україні розташовано понад 110 науково-дослідних і дослідно-конструкторських центрів компаній. Найбільшим R&D-партнером України є США (45% компаній), далі - ЄС та Ізраїль. Сфери експертизи українських R&D центрів охоплюють ігри, електронну комерцію, роботу з BigData і штучним інтелектом, телекомунікації, інтернет речей, розробку програмного забезпечення та інші сфери.

Більше половини R&D центрів розташовуються в Києві, також великими центрами науково-дослідницької діяльності є Дніпро, Львів, Харків, Одеса та Вінниця.

Як повідомлялося, інноваційний парк UNIT.City бізнесмена Василя Хмельницького офіційно відкрився в квітні 2017 року на території колишнього Київського мотоциклетного заводу. На його території розташовуються коворкінг Chasopys-UNIT, IT-школа UNIT Factory, три лабораторії, бізнес-кампус, фонд і п'ять акселераторів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА