18:13 30.01.2019

"Нафтогаз" готовий встановлювати лічильники газу після укладення контракту зі споживачем

1 хв читати
"Нафтогаз" готовий встановлювати лічильники газу після укладення контракту зі споживачем

 НАК "Нафтогаз України" на виконання рішення Кабінету Міністрів готовий забезпечити домогосподарства приладами обліку газу своїм коштом за умови підписання зі споживачем контракту, повідомив голова правління групи Андрій Коболєв.

"Нафтогаз" підтримує цю ініціативу, але нам потрібен прямий контракт зі споживачем, з тією людиною, яка хоче поставити лічильник ", - сказав він на прес-конференції в Києві в середу.

За словами голови правління, відповідний договір може підписати створена у структурі групи газопостачальна компанія.

Як зазначив А.Коболєв, оптимальним рішенням пошуку джерела коштів для цих цілей є ослаблення дивідендного навантаження на компанію. При цьому він додав, що ця програма має бути передбачена у фінансовому плані "Нафтогазу".

"Одного джерела недостатньо. Оскільки це відносини між облгазом і споживачем, нам потрібен контракт із будь-ким з них. З облгазом це неможливо - вони проти, зі споживачем - ми залюбки візьмемо цього споживача, зробимо його своїм споживачем і ставитимемо лічильники", - пояснив голова НАК.

За його оцінкою, кількість абонентів, які на сьогодні не мають приладів обліку споживання газу, становить близько 3 млн.

Роздрібну вартість лічильника компанія оцінює в 1,2-1,3 тис. грн.

Водночас А.Коболєв висловив побоювання, що рішення Кабміну, згідно з яким переглянуто норми споживання газу для споживачів, котрі не мають лічильників, і зобов'язання НАК забезпечити домогосподарства лічильниками, можуть оскаржити облгази.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА