11:56 31.01.2019

СБУ викрила керівництво "Запоріжгазу" в заподіянні великих збитків, під час обшуків вилучено акти фейкових технічних аварій

2 хв читати
СБУ викрила керівництво "Запоріжгазу" в заподіянні великих збитків, під час обшуків вилучено акти фейкових технічних аварій

Співробітники Служби безпеки України викрили протиправний механізм, за допомогою якого керівництво ПАТ "Запоріжгаз" завдало державі багатомільйонних збитків, зокрема, за рахунок списування коштів на неіснуючі технічні аварії.

Як повідомив прес-центр СБУ в четвер, оперативники спецслужби встановили, що менеджмент ПАТ "Запоріжгаз" штучно "списував" спожитий природний газ як виробничо-технологічні витрати і ненормовані втрати під виглядом фейкових технічних аварій.

Згідно з висновками експертів, лише за один квартал вартість завищеного обсягу втраченого природного газу в результаті нібито аварій перевищує 26 млн грн.

Співробітники СБУ задокументували, що протиправні дії посадових осіб призвели до необхідності покриття штучно створених збитків за рахунок державного бюджету і звичайних споживачів.

Під час слідчих дій в офісних приміщеннях ПАТ правоохоронці вилучили, зокрема, підроблені акти технічних аварій, звіти з внесеними неправдивими даними, які підтверджують проведення злочинної оборудки.

У рамках відкритого кримінального провадження голові правління ПАТ "Запоріжгаз" оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) і ч. 1 ст. 366 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України, він відсторонений від посади.

Як повідомлялося, 26 січня Жовтневий районний суд Запоріжжя задовольнив клопотання слідчого СБУ і відсторонив від посади голови правління ПАТ "Запоріжгаз" Олега Мізіков терміном на два місяці. Його підозрюють у зловживанні своїми повноваженнями і внесення неправдивих даних до офіційних документів у період жовтень-грудень 2014 роки для списання газу загальним обсягом 3 млн 931 тис. 751,5 куб.м, вартістю 26 млн 622 тис. 995,16 грн (ч. 2 ст.364-1 та ч.1 ст.366 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА