18:23 04.02.2019

В "Укртелекому" в 2018 році вкрали майже 3 тис. км мідного кабелю

2 хв читати
В "Укртелекому" в 2018 році вкрали майже 3 тис. км мідного кабелю

Зловмисники вкрали в "Укртелекому" майже 3 тис. км мідного кабелю в 2018 році, повідомляється на сайті компанії.

"Протягом минулого року злодії вкрали майже 3 тис. км кабелю "Укртелекому", тобто в середньому щодня крали по 7,6 км або 5,3 м мідного кабелю щохвилинно", - йдеться в повідомленні.

Загалом у країні в 2018 році за протиправне посягання на телекомунікаційне обладнання компанії було порушено понад 20 тис. проваджень. За вчинені злочини затримано 1,700 тис. осіб.

Як зазначають в "Укртелекомі", переважній більшості зловмисників було пред'явлено підозру в скоєнні звичайної крадіжки (ст. 185 КПК України), що дещо пом'якшує суворість покарання.

"Можливо, це й стало причиною того, що чимало затриманих досить швидко відбували покарання (або несли лише адмінвідповідальність) і вдавалися до скоєння повторних злочинів. Достеменно відомо, що понад 30% усього відновленого "Укртелекомом" кабелю знову викрадають", - наголошує оператор.

Статистика оператора свідчить, що в 2018 році злодії були найбільш активними в Києві: кількість крадіжок мідного кабелю за рік зросла на 70%, при цьому за дев'ять місяців зростання становило майже 90%.

Як повідомлялося, в серпні 2018 року "Укртелеком" розпочав пілотний проект із впровадження конвергентних послуг, що об'єднують мережі фіксованого та мобільного зв'язку, для відновлення послуг телефонії після розкрадання кабелю.

За 2017 рік на мережі "Укртелекому" було зафіксовано 20,885 тис. випадків крадіжок і пошкодження кабелю (та іншого майна кабельних ліній зв'язку).

"Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА